• 16 Μαΐου, 2021

Καλίν: Η Τουρκία θα απαντήσει στις ΗΠΑ για τα περί γενοκτονίας

 Καλίν: Η Τουρκία θα απαντήσει στις ΗΠΑ για τα περί γενοκτονίας

Εξωφρενική χαρακτήρισε τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη Γενοκτονία των Αρμενίων κάνει ο Ιμπραχίμ Καλίν, σε δήλωση του στο Reuters.

Ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε μιλώντας στο Reuters: «Η Τουρκία θα απαντήσει άμεσα στην εξωφρενική δήλωση του Μπάιντεν. Θα υπάρξουν αντιδράσεις διαφορετικών προελεύσεων και βαθμίδων τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες».

Νωρίτερα, ο Καλίν μέσω του λογαριασμου του στο twitter, είχε γνωστοποιήσει την απόφαση του Ερντογάν για δημιουργία κοινής επιτροπής ιστορικών που θα εξετάσει τα γεγονότα του 1915 προκειμένου να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι υπ΄ρξαν αρμένιοι οι οποίοι σκοτώθηκαν εκείνη την περίοδο, αλλά σε καθεστώς συγκρούσεων με τις οθωμανικές δυνάμεις.

Όπως έγραψε: «Ο πρόεδρος μας ζήτησε να συσταθεί μία κοινή ιστορική επιτροπή για να ερευνήσει τα γεγονότα του 1915, αλλά αυτοί που φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια με έγγραφα, δεν θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση μας. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υιοθέτησε μία ατυχής διατύπωση, αγνοώντας τα γεγονότα».

Με πληροφορίες: ΑΜΠΕ, Reuters