• 28 Ιανουαρίου, 2021

Κακοκαιρία “Θάλεια”: “Βούλιαξε” η Δ. Μακεδονία, καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, υποδομές (vid)

 Κακοκαιρία “Θάλεια”: “Βούλιαξε” η Δ. Μακεδονία, καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, υποδομές (vid)

Οι καλοκαιρινές καταιγίδες με τις χαλαζοπτώσεις έφεραν μεγάλα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα με πλημμύρες αλλά και καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, και υποδομές.

Στο χωριό Καβαλάρι στον Λαγκαδά, χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν τουλάχιστον οκτώ άτομα ενώ η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε πολίτες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 80 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε οικείες και καταστήματα στον Λαγκαδά, καθώς και σε Περιβολάκι, Λαγυνά και Καβαλάρι. Σε επτά περιπτώσεις χρειάστηκε η συνδρομή της υπηρεσίας για απεγκλωβισμό ατόμων, πέντε εξ’ αυτών από οικείες.

Καταιγίδες και πλημμύρες κυρίως, στη Δυτική Μακεδονία. Ειδικά η Κοζάνη, η Καστοριά και η Φλώρινα, επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, που προκάλεσε έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά και ατυχήματα.

Η κακοκαιρία χτύπησε και τη Θεσσαλονίκη με κεραυνούς και ισχυρή καταιγίδα.

Από την έντονη βροχόπτωση εγκλωβίστηκαν και ΙΧ στον δρόμο από Λαγκαδά προς Χρυσαυγή και από Λαγκαδά προς Πέντε Βρύσες.

Η διοίκηση του δήμου ανήρτησε ανακοίνωση στη σελίδα της στο Facebook, στην οποία αναφέρει:

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται ο δήμος Λαγκαδά λόγω της κακοκαιρίας. Παρακαλούνται οι δημότες εάν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί στους δρόμους και ειδικότερα κατά τη διέλευση των ιρλανδικών διαβάσεων».