• 1 Δεκεμβρίου, 2021

Κακοκαιρία: Καταιγίδες με χαλαζόπτωση άφησαν πίσω πλημμύρες και ζημιές (vid)

 Κακοκαιρία: Καταιγίδες με χαλαζόπτωση άφησαν πίσω πλημμύρες και ζημιές (vid)

Πλημμύρες και καταστροφές από τις έντονες καταιγίδες και τη χαλαζόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπερχείλισε το ποτάμι στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στην πόλη των Σερρών και ήδη άρχισαν να καταγράφονται οι πρώτες ζημίες από τις πλημμύρες.

Από την υπερχείλιση, όπως αναφέρει και το infonews24.gr, έμειναν πίσω τόνοι λάσπης. Αρκετές περιοχές πλημμύρισαν, ενώ τα νερά έφτασαν μέχρι και την οδό Εθνικής Αντίστασης, μία από τις κεντρικότερες οδούς της πόλης.

Το βράδυ της Κυριακής ο νομός Ξάνθης επλήγη από ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση.

Η μεταστροφή του καιρού και το νέο κύμα κακοκαιρίας που έκανε την εμφάνιση του προκάλεσαν καταστροφές στους αγρότες του κάμπου, που μετρούν τις πληγές τους.

Όπως μετέδωσε το xanthinea.gr, το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα για τους αγρότες.

Όπως επισημαίνουν τα χωράφια τους έχουν γεμίσει νερά, ενώ εγκυμονεί ο κίνδυνος να σαπίσουν τα σιτηρά, καλλιέργειες που ξεκίνησαν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα φέτος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών πάντως το νέο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Ξάνθη αλλά και τη Θράκη ευρύτερα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Σε συνέχεια της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μας από το μεσημέρι της Κυριακής ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, σφοδρή καταιγίδα έπληξε και τη Φθιώτιδα ξεκινώντας από την περιοχή του Δομοκού πριν τις 20:00.

Όπως μετέδωσε το lamiareport.gr, λίγο πριν τις 21:00 οι κεραυνοί και η δυνατή βροχή επισκέφτηκαν και το Δήμο Λαμιέων μετατρέποντας τους δρόμους σε ποτάμια. Στο συνοικισμό Ευρυτάνων μάλιστα έριξε και χαλάζι.

Στη λεωφόρο Καλυβίων, ο δρόμος πλημμύρισε και στο ρεύμα προς Καρπενήσι διεκόπη η κυκλοφορία και ακινητοποιήθηκαν αυτοκίνητα, όταν πευκοβελόνες από τον περιβάλλοντα χώρο του ΚΕΥΠ, σκέπασαν τα φρεάτια.

Μέχρι τις 21:45 η καταιγίδα είχε φτάσει στην εθνική οδό. Μάλιστα οδηγοί τόσο στο ύψος της Ανθήλης όσο και στον Μπράλο αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους, καθώς δεν έβλεπαν τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τη σφοδρή βροχόπτωση υπήρχε και πολύ ισχυρός άνεμος.