• 22 Οκτωβρίου, 2021

Κακοκαιρία Αθηνά: Σοβαρές ζημιές και στον δήμο Αγιάς της Λάρισας

 Κακοκαιρία Αθηνά: Σοβαρές ζημιές και στον δήμο Αγιάς της Λάρισας

Τα «δόντια» της δείχνει σε ακόμη μία περιοχή η κακοκαιρία «Αθηνά», καταστρέφοντας σπίτια και καταστήματα στην περιοχή της Αγιάς, στην Λάρισα.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η έντονη βροχόπτωση έχει γεμίσει τα ρέματα, τα οποία «κατεβάζουν» μεγάλους όγκους νερού από τον Κίσσαβο, δυσκολεύοντας έτσι το έργο των κατοίκων και των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Όπως εξήγησε ο δήμαρχος Αγίας, Αντώνης Γκουντάρας, στην περιοχή λόγω της βροχόπτωσης, πλημμύρισαν τουλάχιστον 30 σπίτια στα παράλια, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο παραλιακό δρόμο από Βελίκα προς την Παλιουριά. Ακόμη, εξήγησε ότι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την σφοδρή βροχόπτωση είναι ιδιαίτερα σοβαρά, ενώ έκανε σαφές πως ο Δήμος, Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και η Πυροσβεστική είναι στο πλευρό των κατοίκων από την πρώτη στιγμή και προσπαθούν με όσα μέσα διαθέτουν να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και πάλι κυρίως στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα. Θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Μάλιστα, τοπικά το χαλάζι ενδέχεται να έχει σχετικά μεγάλο μέγεθος.