• 30 Νοεμβρίου, 2021

“Κακά νέα” για τον Χάρη Θεοχάρη: Ο Θανάσης Μαυρίδης τον…εξαφανίζει- Μένει μόνο ο ανασχηματισμός;

 “Κακά νέα” για τον Χάρη Θεοχάρη: Ο Θανάσης Μαυρίδης τον…εξαφανίζει- Μένει μόνο ο ανασχηματισμός;

Ο εκδότης του “Φιλελεύθερου” και ιδιοκτήτης του liberal.gr Θανάσης Μαυρίδης είναι γνωστό πως όχι μόνο στηρίζει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά διαθέτει άριστη και τακτική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Ο λόγος του “έχει πέραση” στο Μέγαρο Μαξίμου, σε βαθμό που ορισμένοι να τον θεωρούν και “άτυπο σύμβουλο”.

Όταν, λοιπόν, ο Θανάσης Μαυρίδης βάζει στο στόχαστρό του έναν υπουργό αυτό θεωρείται, από αρκετούς, μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου ή προάγγελος “δεινών” για το συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος. Έτσι συμβαίνει τώρα με τον -εκ μετεγγραφής από το Ποτάμι στη Ν.Δ- υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος, κατά τον Θανάση Μαυρίδη, είναι…ανύπαρκτος την ώρα που ο τουρισμός περνάει την σοβαρότερη κρίση του.

Το άρθρο του Θανάση Μαυρίδη για τον Χάρη Θεοχάρη τα λέει όλα. Το μόνο που μένει για τον υπουργό Τουρισμού είναι, μάλλον, να αναμένει και τον ανασχηματισμό.

Γράφει, λοιπόν, στο liberal.gr, υπό τον τίτλο “Ένα ανύπαρκτο υπουργείο και ένας εξαφανισμένος υπουργός”:

Ένα από τα ανεξήγητα είναι ο λόγος ύπαρξης του υπουργείου Τουρισμού. Δεν υπάρχει παρά μόνο για δεξιώσεις και βραβεύσεις. Εντελώς ανύπαρκτο. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην παρούσα κρίση. Το υπουργείο Τουρισμού δεν υπάρχει. Χωρίς προτάσεις για την κρίση, χωρίς παρεμβάσεις στα τεκταινόμενα. Ακόμη κι όταν εμφανίζονται προβοκατόρικα δημοσιεύματα στο εξωτερικό που υποστηρίζουν ότι λέμε ψέματα για τον Κορονοϊό για να σώσουμε τον τουρισμό!

Ο τουρισμός απειλεί να τινάξει στον αέρα την ελληνική Οικονομία και ο μόνος υπουργός αυτής της κυβέρνησης που φαίνεται να μην έχει άποψη είναι ο υπουργός Τουρισμού. Κυριολεκτικά εξαφανισμένος! Σαν να έχει ανοίξει η γη και να τον έχει καταπιεί. Σαν να λέμε ότι είχε εξαφανιστεί ο Βασίλης Κικίλιας και δεν αναλάμβανε πρωτοβουλίες για τον Κορονοϊό. Θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες επισημαίνοντας το παράδοξο του πράγματος. Το περίεργο είναι ότι στην περίπτωση του Χάρη Θεοχάρη δεν διαμαρτύρεται κάποιος. Πολύ απλά επειδή στην συνείδηση του κόσμου του τουρισμού δεν υπάρχει υπουργείο Τουρισμού. Είναι μία τελειωμένη υπόθεση.

Στον επόμενο ανασχηματισμό ίσως πρέπει ο κ. Μητσοτάκης να το πάρει απόφαση και να καταργήσει το υπουργείο. Έτσι κι αλλιώς όποια Ένωση ξενοδόχων θέλει κάτι πάει πρώτα είτε στον κ. Σταϊκούρα είτε στον κ. Γεωργιάδη. Σε ένα από τα δύο υπουργεία, ανάλογα με το θέμα. Και να ήθελε δεν μπορεί το υπουργείο Τουρισμού να τους λύσει τα μεγάλα θέματα.

Στη ΝΔ ο Χάρης Θεοχάρης - συνάντηση με Μητσοτάκη

Θα μπορούσε να σωθεί η τιμή και η υπόληψη του υπουργείου και να διαφυλαχτεί η ακεραιότητα του χαρτοφυλακίου, αν είχαμε έναν χαρισματικό υπουργό. Έναν υπουργό που θα έβρισκε μέσα στην κρίση την ευκαιρία να αναδείξει το πολιτικό του ταλέντο. Αλίμονο! Αν ο αρμόδιος υπουργός του Τουρισμού δεν μπορεί να προτείνει λύσεις την ώρα που καταρρέει η μεγαλύτερη “βιομηχανία” της χώρας, πότε άλλοτε θα το κάνει; Ίσως πάλι ο κ. Χάρης Θεοχάρης να θεωρεί την θέση αυτή λίγη για τις ικανότητές του και με δεδομένο ότι έχει υπάρξει στο παρελθόν και αρχηγός κόμματος. Σύμφωνοι! Σε αυτή την περίπτωση ας το πει να βρεθεί κάποιος άλλος χριστιανός, μουσουλμάνος ή ινδουιστής για να κάνει την δουλειά! Τώρα έχει ανάγκη η αγορά από έναν εργατικό άνθρωπο στον τουρισμό.