• 8 Δεκεμβρίου, 2021

Καισαριανή: Κι άλλο πεσμένο ταβάνι σε σχολείο – Πώς γλίτωσαν οι μαθητές

 Καισαριανή: Κι άλλο πεσμένο ταβάνι σε σχολείο – Πώς γλίτωσαν οι μαθητές

Λίγες ημέρες μετά το περιστατικό στην Πυλαία, όπου η προνοητικότητα της δασκάλας έσωσε τις ζωές των μαθητών της, μιας και κατέρρευσε όλη η οροφή πάνω στα θρανία, ήρθε άλλο ένα συμβάν σε Δημοτικό σχολείο της Καισαριανής.

Στο 7ο Δημοτικό σχολείο της Καισαριανής έπεσαν σοβάδες και κομμάτια τσιμέντου στις σκάλες του 1ου ορόφου, όμως για καλή τύχη των μαθητών, το συμβάν έλαβε χώρα 5 λεπτά πριν το διάλειμμα κι έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός. Οι δάσκαλοι του σχολείου έλεγξαν στη συνέχεια όλο το σχολείο και χτυπώντας τα ταβάνια σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους, διαπίστωσαν ότι και στις τουαλέτες των εκπαιδευτικών έπεσαν κομμάτια από το ταβάνι. 

Ηλιόπουλος: Ο Οικονόμου αντί για χυδαιότητες να μας πει πόσοι έχασαν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ

Σύμφωνα με την Δριμάλα Θεοδώρα, πρόεδρο των εκπαιδευτικών του Βύρωνα, και σε άλλο Δημοτικό σχολείο 500 μέτρα πιο μακριά από το 7ο, έπεσαν πάλι σοβάδες στις τουαλέτες των μαθητών. Η κυρία Δριμάλα τόνισε ότι «το πρόβλημα σε όλα τα σχολεία της χώρας είναι η κακή συντήρηση και η παλαιότητα. 

Τα περισσότερα σχολεία στη χώρα είναι 30 και 40 ετών και η ευθύνη βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις που το αγνοούν» επεσήμανε η εκπαιδευτικός μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε πως: «τα σχολικά κτήρια έχουν μόνο κόστος και γι αυτό δεν ασχολούνται…».

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία της, καθώς δεν μπορούν συνεχώς οι εκπαιδευτικοί να σώνουν εαυτούς και παιδιά από ανάλογες καταστάσεις και κάνει έκκληση να ξεπεραστούν τα προβλήματα πριν συμβεί κάποιο απευκταίο σενάριο…