• 15 Απριλίου, 2021

Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή – Τι θα γίνει την 25η Μαρτίου

 Καιρός: Νέα ψυχρή εισβολή – Τι θα γίνει την 25η Μαρτίου

Φωτό Αρχείου

Με δύο εποχές αρχίζει η νέα εβδομάδα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το ύψος της Θεσσαλίας και πιο βόρεια επικρατεί ο χειμώνας, νοτιότερα όμως επικρατούν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με αρκετή ζέστη και αφρικανική σκόνη.

Στην Αττική σήμερα θα επικρατήσει έντονη αφρικανική σκόνη αργότερα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές λασποβροχές. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 ακόμη και τους 19 βαθμούς ενώ από το βράδυ οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες.

Από τα μέσα της εβδομάδας ο καιρός θα εμφανίσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια πολική αέρια μάζα από την περιοχή της Ουκρανίας και θα κινηθεί προς τα νοτιοδυτικά τμήματα και θα επηρεάσει και τη χώρα μας. 

Νέα ανατροπή με το λιανεμπόριο – Αλλάζουν διαρκώς οι ημερομηνίες για εστίαση και σχολεία

Έτσι λοιπόν την Τετάρτη από την οροσειρά της Πίνδου και ανατολικότερα θα αναμένουμε αρκετές βροχές και χιόνια σε Θεσσαλία, Εύβοια και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Την Πέμπτη το σκηνικό θα είναι παρόμοιο και δεν αποκλείεται να δούμε χιόνια στα βόρεια προάστια της Αθήνας και νιφάδες στο κέντρο της πόλης. 

Το Σαββατοκύριακο ωστόσο επιστρέφει και πάλι η Άνοιξη.