• 27 Οκτωβρίου, 2020

Καιρός: Έγινε…Βενετία το Μεσολόγγι (vid)

 Καιρός: Έγινε…Βενετία το Μεσολόγγι (vid)

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλα προβλήματα εκτός από την Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι.

Το πρόβλημα έγινε εντονότερα γιατί ήταν σβηστά τα αντλιοστάσια του Δήμου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν όλοι οι δρόμοι της πόλης και φυσικά πολλά σπίτια.

Αυτή την ώρα έχει σταματήσει η βροχή και λειτουργούν και τα αντλιοστάσια.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία Μεσολογγίου αντλεί νερά σε οικίες οι οποίες πλημμύρισαν.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που διαμένει κοντά στην περιοχή Ταμπακαριά μιλώντας στο aixmi-news.gr εξέφρασε το παράπονό της για το γεγονός ότι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για την απάντληση των νερών από το σπίτι της και έλαβε άρνηση.

Το νερό ωστόσο μπήκε στο γκαράζ του σπιτιού, όπου υπήρχε το αυτοκίνητο και τα ποδήλατα της οικογένειας, καθώς και αντικείμενα που ήταν αποθηκευμένα, αλλά και το λεβητοστάσιο που υπέστη ζημιά.

Στην περιοχή Ταμπακαριά, οι περισσότεροι δρόμοι πλημμύρισαν και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα φρεάτια. Όπως είπαν οι ίδιοι πριν από τρεις ημέρες περίπου τα φρεάτια είχαν καθαριστεί όμως δεν δούλεψε το αντλιοστάσιο για να απορροφήσει τα νερά γι’ αυτό προκλήθηκε αυτή η ζημιά.

Επίσης πλημμύρες παρατηρήθηκαν και στο Αλμυράκι και σε αρκετές κάθετες, προς την οδό Κύπρου, οδούς.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που μένει κοντά στο ΚΑΠΗ δεν μπορεί πλέον να κατοικήσει στο σπίτι του, καθώς οι ζημιές που υπέστη είναι πολύ σοβαρές. Οι γύρω δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνη. Ακόμα και τα αυτοκίνητα είναι αδύνατο να διασχίσουν αυτά τα σημεία.

Η αντιδήμαρχος καθημερινότητας Περσεφόνη Μελαχρή, βρέθηκε άμεσα κοντά στα προβλήματα, προσπαθώντας να βοηθήσει τους κατοίκους οι οποίοι της εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους.