Και τώρα τι; Υπάρχει και το καθολικό lockdown

 Και τώρα τι; Υπάρχει και το καθολικό lockdown

Το μέτρο περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων δεν είναι το τελευταίο μέτρο καθώς οι επόμενες μέρες θα δείξουν όπως λένε οι ειδικοί πόσο θα αποδώσουν τα περιοριστικά μέτρα. Έτσι το επόμενο μέτρο θα είναι πιο «επώδυνο» για τους πολίτες, καθώς προβλέπει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων, κλειστά καταστήματα καθώς και περαιτέρω περιορισμούς σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Φαίνεται, όμως, ότι δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, καθώς η κυβέρνηση βρίσκεται «μπροστά» περίπου 25 ημέρες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στα μέτρα που έχει λάβει, με αποτέλεσμα αυτό να έχει βγει μέχρι στιγμής θετικό ως προς την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είπε ξεκάθαρα στους υπουργούς του κατά την πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη.

Ο σκοπός μας, είπε, είναι πάντα να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο για να δώσουμε τη δυνατότητα στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε μία επιδημία που ξέρουμε ότι, τελικά, θα επηρεάσει ένα ολοένα αυξανόμενο ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού. Και μέχρι στιγμής φαίνεται τουλάχιστον ότι αυτός ο χρόνος κερδίζεται, αλλά αυτό προφανώς εξαρτάται και από τη συμπεριφορά των πολιτών και από τον τρόπο με τον οποίο θα αγκαλιάσουν το μήνυμα «μένουμε σπίτι».