Γ. Πρετεντέρης: Θέλουν να ελέγξουν τον Μητσοτάκη- Απάντηση στην προτροπή Παπαχελά

 Γ. Πρετεντέρης: Θέλουν να ελέγξουν τον Μητσοτάκη- Απάντηση στην προτροπή Παπαχελά

Τη δική του απάντηση σε εκείνους που θα ήθελαν στο ίδιο τραπέζι Μητσοτάκη και Τσίπρα, δίνει, μέσω της στήλης του στα «Νέα», ο Γιάννης Πρετεντέρης.

  «…Μόνο στην Ελλάδα ακούστηκε ότι η λύση είναι να τα βρουν ο Μητσοτάκης με τον Τσίπρα. Για ποιον λόγο; Ιδέα δεν έχω. Στερούμαστε Πρωθυπουργού; Όχι. Δεν έχουμε κυβέρνηση; Έχουμε. Υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης της κρίσης από την πλειοψηφία; Έως τώρα κανένα. Μας έλειψε ο Πολάκης; Μπρρρρρ!».

Ο Γιάννης Πρετεντέρης απαντά έμμεσα στο άρθρο του Αλέξη Παπαχελά (σχετικά γι αυτό γράφει στο libre ο Σεραφείμ Κοτρώτσος ) που επισήμανε την ανάγκη συνεννόησης των δύο αρχηγών, και συντάσσεται με εκείνους -στο κυβερνητικό στρατόπεδο και τα φιλοκυβερνητικά μίντια- που επέκριναν σχετικά τον διευθυντή της “Καθημερινής”.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, υπάρχει «ένα ζήτημα κουτοπονηριάς». Δηλαδή, «τα τελευταία χρόνια βαρέθηκα να ακούω ότι ‘ο Αλέξης έχει άστρο’ κι ότι  ‘ο Μητσοτάκης είναι λίγος’. Καμία αντίρρηση. Η ανοησία δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα και η απάντηση δόθηκε στις εκλογές. Οι ίδιοι επεδίωκαν να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης με τη μικρότερη δυνατή ισχύ.

Έχασαν. Θα προτιμούσαν να μην πάρει αυτοδυναμία. Ήθελαν να κρατήσει στην Προεδρία τον Παυλόπουλο. Τον προτρέπουν να συνεννοείται σε όλα με τον Τσίπρα. Ενδεχομένως θα μπορούσαν και να συγκυβερνήσουν, αν τα πράγματα χειροτερέψουν. Διότι το ζητούμενο είναι τελικά να ελέγξουν τον Μητσοτάκη».

Σύμφωνα με τον Ι.Κ. Πρετεντέρη, όπως δεν υπήρχε περίπτωση πολιτικός αρχηγός να πάει κόντρα στο 75% του ελληνικού λαού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών «για να κάνει το χατίρι της κυβέρνησης», έτσι και τώρα, ο πρωθυπουργός με αποδοχή των μέτρων που παίρνει της τάξης του 85% -90% «δεν βλέπω τι ζόρι τραβάει». Εν κατακλείδι σημειώνει ότι τον χαροποιεί η ευσυνείδητη και σοβαρή στάση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και «μακάρι να συνεχίσουν έτσι!».

Ν. Παπ.