• 26 Ιανουαρίου, 2022

Κ. Σακελλαροπούλου: Πιο επείγουσα η ανάγκη μέριμνας για τους άστεγους

 Κ. Σακελλαροπούλου: Πιο επείγουσα η ανάγκη μέριμνας για τους άστεγους

Το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του δήμου Αθηναίων επισκέφθηκε το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Εκεί την υποδέχθηκε ο δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και άστεγοι και εργαζόμενοι του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου, με τους οποίους και συνομίλησε.

Με το πέρας της επίσκεψής της, η κ. Σακελλαροπούλου δήλωσε πως η επίσκεψή της αυτή είχε σκοπό να υπογραμμίσει «πόσο σημαντική είναι για τους συνανθρώπους μας που δεν έχουν σπίτι να μείνουν η δημιουργία αυτού του πολυδύναμου Κέντρου από τον δήμο της Αθήνας. Η κρίση της πανδημίας κατέστησε ακόμη πιο επείγουσα την ανάγκη της μέριμνας για τους πλέον ευάλωτους ανάμεσά μας. Είναι άνθρωποι που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πολλοί έχουν προβλήματα υγείας, αρκετοί είναι ηλικιωμένοι. Οφείλουμε να τους θωρακίσουμε ενάντια στην ασθένεια, να τους περιβάλλουμε με τη φροντίδα μας, με δυο λόγια, να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας. Γι’ αυτό και χαιρετίζω την πρωτοβουλία του δήμου, με την ευχή να πολλαπλασιαστούν τέτοιες δομές».