Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το πρώτο στοίχημα του Τσίπρα μετά την απευθείας εκλογή- Νέος γραμματέας και Πολιτική Γραμματεία

 Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Το πρώτο στοίχημα του Τσίπρα μετά την απευθείας εκλογή- Νέος γραμματέας και Πολιτική Γραμματεία

Συσπείρωση, ανανέωση και ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Αυτό αναμένεται να είναι το πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής που προέκυψε από τις εκλογές της 15ης Μάη. Την διαδικασία που – θυμίζουμε- μετέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ στο μεγαλύτερο, οργανωτικά, κόμμα της χώρας αφού αριθμεί πλέον 172.000 μέλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στην ανάγκη για πολιτική αλλαγή στην χώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι προϋπόθεση γι αυτό είναι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση με το σύστημα της απλής αναλογικής. Τονίζοντας ότι έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για τον σχηματισμό μίας προοδευτικής κυβέρνησης.

Οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα ολοκληρωθούν με την εκλογή του γραμματέα και της Πολιτικής Γραμματείας. Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά θεσπίζεται η θέση της αναπληρώτριας ή του αναπληρωτή γραμματέα, καθώς θα εφαρμοστεί η ποσόστωση φύλου 50-50 όπως εγκρίθηκε από το συνέδριο του κόμματος. Εξάλλου, όπως σημειώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., πολύ μεγάλος αριθμός γυναικών εκλέχτηκε στην Κ.Ε. χωρίς να χρειαστεί η ποσόστωση, οι δυο μάλιστα στις δύο πρώτες θέσεις. Παράλληλα, θα διαμορφωθεί η Εκτελεστική Γραμματεία, εν είδει «πρωινού καφέ», ένα όργανο που θα συνέρχεται καθημερινά με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών και συνεργατών του προέδρου.

Σεραφείμ Κοτρώτσος