• 18 Ιουνίου, 2021

J&J: Αμφίβολο αν θα παραδώσει τα συμφωνημένα εμβόλια στην ΕΕ τον Ιούνιο

 J&J: Αμφίβολο αν θα παραδώσει τα συμφωνημένα εμβόλια στην ΕΕ τον Ιούνιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μην μπορέσει να παραδώσει μέχρι τον Ιούνιο στην Ε.Ε. τις 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά του κοροναϊού, άφησε την Πέμπτη ολλανδική θυγατρική της Johnson & Johnson. Μια εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας NOS ότι είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί ο στόχος, λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε ένα εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο, αφού από την επιθεώρηση που έκαναν οι ειδικοί της διαπίστωσαν διάφορα σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων.

«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη παύση της παραγωγής των συστατικών στο Emergent BioSolutions επηρεάζει τους χρόνους παράδοσης του μονοδοσικού εμβολίου μας για την Covid-19 στις χώρες μέλη της Ε.Ε. και σε άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε η εκπρόσωπος Ελιάν Λάουερς σε ανακοίνωση που στάλθηκε μέσω email.

Όπως επισήμανε, η παραγωγή των συστατικών αυτών είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου παγκοσμίως, ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων, αφού ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους οι ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε.

Το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα, ότι η J&J έχει παραδώσει λιγότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις στην Ε.Ε. από τότε που άρχισε τις παραδόσεις τον Απρίλιο, λιγότερες από το 10% του στόχου των 55 εκατομμυρίων.