• 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιταλία: Τρίτη δόση σε τρία εκατ. ανοσοκατεσταλμένους πολίτες

 Ιταλία: Τρίτη δόση σε τρία εκατ. ανοσοκατεσταλμένους πολίτες

Η Ιταλία θα προχωρήσει άμεσα στην χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κοροναϊού σε τρία εκατομμύρια πολίτες, που παρουσιάζουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ανακοίνωσε ο ειδικός επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο.

«Στη συνέχεια, είναι πιθανό να χορηγηθεί τρίτη δόση των σκευασμάτων κατά της covid 19 σε πολίτες ιδιαίτερα προχωρημένης ηλικίας, σε όσους βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας και στο σύνολο του υγειονομικού προσωπικού», πρόσθεσε ο Φιλιουόλο.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει χορηγηθεί η πρώτη δόση των εμβολίων στο 80% των πολιτών άνω των 12 ετών και ότι, μέχρι το τέλος του μήνα, υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο το 80% των κατοίκων της χώρας.

Ο Φραντσέσκο Φιλιουόλο, τέλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι 1.800.000 Ιταλοί 50-59 ετών δεν έχουν προσέλθει ακόμα στα εμβολιαστικά κέντρα και απηύθυνε έκκληση στην κατηγορία αυτή πολιτών να σπεύσουν να εμβολιαστούν, για την προστασία της υγείας τους και του κοινωνικού συνόλου.