• 27 Οκτωβρίου, 2020

Ιταλία: Στην ουρά για 3 εκατ. εμβόλια από την Οξφόρδη στα τέλη Νοεμβρίου

 Ιταλία: Στην ουρά για 3 εκατ. εμβόλια από την Οξφόρδη στα τέλη Νοεμβρίου

Η Ιταλία συνεχίζει να δοκιμάζεται από τον κοροναϊό και η ελπίδα των κατοίκων της χώρας είναι πλέον η παράδοση του εμβολίου από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που υπολογίζεται ότι θα γίνει -αν δεν παρατηρηθούν νέα προβλήματα- στα τέλη Νοεμβρίου.

H ιταλική εταιρία Irbm, η οποία συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παραγωγή εμβολίου έκανε γνωστό ότι αν δεν υπάρξουν άλλα προβλήματα  κατά την πειραματική φάση, έως τα τέλη Νοεμβρίου θα μπορέσουν να παραδοθούν στην Ιταλία δυο με τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον κοροναϊό.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 1.587 θετικοί στον ιό, με 15 νεκρούς. Χθες είχαν χάσει την ζωή τους 24 άνθρωποι, με 1.638 κρούσματα.

Σήμερα, όμως, έγιναν σχεδόν είκοσι χιλιάδες τεστ λιγότερα απ΄ ό,τι χθες. Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 35.707 άνθρωποι.

Τα περισσότερα κρούσματα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο διαγνώσθηκαν στην Λομβαρδία (221), στην περιφέρεια Βένετο (173) και στην Καμπανία, με πρωτεύουσα την Νάπολη (171).

Έχουν εισαχθεί στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας 222 ασθενείς, ενώ 2.365 βρίσκονται σε δωμάτια νοσοκομείων της χώρας. Σε κατ΄ οίκον περιορισμό, τέλος, έχουν τεθεί 41.511 άνθρωποι.