• 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιταλία: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες απο ανεμοστρόβιλο στο νησί Παντελερία

 Ιταλία: Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες απο ανεμοστρόβιλο στο νησί Παντελερία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα τραυματίστηκαν μετά από σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την Παντελερία στην Ιταλία, ένα μικρό νησί νότια της Σικελίας, παρασύροντας αυτοκίνητα και καταστρέφοντας παράκτιους δρόμους, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Η ισχύς του ανέμου ήταν τόσο μεγάλη που πέταξε τους ανθρώπους αυτούς έξω από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν. Ο ανεμοστρόβιλος έπληξε το μικρό νησί Παντελερία, νότια της Σικελίας χθες το βραδυ γύρω στις 19.30 τοπική ώρα, αφήνοντας πίσω δύο νεκρούς και εννέα τραυματίες .
Tromba d’aria a Pantelleria 10 Settembre

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία έχασαν τη ζωή τους ένας πυροσβέστης 47 ετών και ένας συνταξιούχος 86 ετών.

Τέσσερις τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι κάτοικοι του νησιού δήλωσαν ότι πρόκειται για ένας πρωτοφανές, ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στην Σικελία με ελικόπτερο και μέχρι τώρα δεν προκύπτει να υπάρχουν αγνοούμενοι.

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί σημαντικές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια, όπου καταστράφηκαν στέγες, και μέρος εσωτερικών χώρων, και σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον δέκα αυτοκίνητα.

Βίντεο από την υπηρεσία πολιτικής προστασίας έδειξε εικόνες πολλών αναποδογυρισμένων οχημάτων και ενός κτιρίου που χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που σχεδόν πέταξε στον αέρα. “Είναι δύσκολο να δεχτείς κάτι τέτοιο. Είναι ένας τεράστιος πόνος”, έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος της Παντελερία, Βιντσένζο Κάμπο.