• 4 Αυγούστου, 2021

Ιταλία: 2,5 εκατομμύρια πολιτών άνω των 70 ετών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση

 Ιταλία: 2,5 εκατομμύρια πολιτών άνω των 70 ετών δεν έχουν λάβει ούτε την πρώτη δόση

Το 36,7% των κατοίκων της Ιταλίας ολοκλήρωσε τον εμβολιαστικό του κύκλο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, όμως, συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία το ότι 2,5 εκατομμύρια πολιτών άνω των 70 ετών, δεν έχουν ακόμη λάβει ούτε την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά της covid 19. Θα καταβληθεί νέα προσπάθεια, και μέσω των οικογενειακών γιατρών τους, για να πεισθούν να τεθούν υπό την «ασπίδα προστασίας» των εμβολίων.

Στο μεταξύ, ο έκτακτος επίτροπος αρμόδιος για την εκστρατεία εμβολιασμού στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο επιμένει ότι, παρά μια μικρή μείωση στις προμήθειες εμβολίων των φαρμακοβιομηχανιών Moderna και Pfizer, σε καθημερινή βάση μπορούν να συνεχίσουν να χορηγούνται 500.000 εμβόλια. Χθες, Κυριακή, στο μεταξύ, οι νέες μολύνσεις κορονοϊού στην χώρα ήταν 808, με 12 νεκρούς. Ο δείκτης Rt, βρίσκεται στο 0,6.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι παρά το ότι τα κρούσματα παραμένουν συνολικά σε χαμηλά επίπεδα, τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια σχετική αύξηση, λόγω της σταδιακής διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα.