• 12 Ιουνίου, 2021

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ίσθμια και Μακρακώμη – Δίπλα στα σπίτια έφτασαν οι φλόγες (vid)

 Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Ίσθμια και Μακρακώμη – Δίπλα στα σπίτια έφτασαν οι φλόγες (vid)

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Ίσθμια Κορινθίας. Οι περισσότερες δυνάμεις αποχώρησαν αλλά παρέμεινε μια μικρή δύναμη της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας. Η φωτιά που ξέσπασε ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των πρώτων σπιτιών κοντά στην πυρκαγιά, προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα πάντως με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια.

Στο σημείο βρέθηκαν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος συνέδραμαν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

  • Οριοθετημένη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική και η πυρκαγιά στην περιοχή Βίτωλη Φθιώτιδας και δεν εμπνέει πλέον ανησυχία. Τα περισσότερα από τα διάσπαρτα μέτωπα της φωτιάς σε μία απόσταση 10 χιλιομέτρων, έχουν περιοριστεί αισθητά από τους πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα, και μένει πλέον μία συνολικότερη εκκαθάριση για μικρότερες εστίες.

Ήταν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, όταν μία πλατφόρμα φορτωμένη με ζωοτροφές, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, έσπειρε την φωτιά κατά μήκος του εθνικού δρόμου Λαμίας – Καρπενησίου, λίγο μετά τη Μακρακώμη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση.