• 3 Αυγούστου, 2021

Ισραήλ: Ξανά υποχρεωτικές οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους λόγω της ινδικής μετάλλαξης

 Ισραήλ: Ξανά υποχρεωτικές οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους λόγω της ινδικής μετάλλαξης

Virus Outbreak Israel

Πισωγύρισμα για το Ισραήλ φέρνει η εξάπλωση του παραλλαγμένου στέλεχους Δέλτα, αφού από την Κυριακή θα γίνει και πάλι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους. Ο αρχίατρος της ομάδας κρούσης για τον κοροναϊό δρ Νάχμαν Ας δήλωσε την Πεμπτη, ότι η κυβέρνηση θα επανεισάγει το μέτρο και ότι προσπαθεί να προμηθευτεί περισσότερα εμβόλια της Pfizer κατά του κοροναϊού.

Όπως μεταδίδει η Haaretz, αν η χώρα δεν καταφέρει να προμηθευτεί νέα εμβόλια, θα ξεμείνει τον Ιούλιο, οπότε λήγουν τα αποθέματα που διαθέτει για την ώρα.

Ο Ας πρόσθεσε ότι το Ισραήλ ερευνά νέα «τεχνολογικά εργαλεία» για την επιβολή καραντίνας, επικαλούμενος τις προηγούμενες προσπάθειες του Ισραήλ, να χρησιμοποιήσει ηλεκτρονικά βραχιόλια παρακολούθησης. «Θα παρουσιάσουμε νέες προτάσεις στον τεχνολογικό χώρο» είπε.

«Το τρέχον ξέσπασμα ξεκίνησε ως τοπικό, και έχουμε δει πολλά από αυτά, αλλά δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι βρισκόμαστε σε γενικό ξέσπασμα. Θα δούμε αν μπορούμε να σβήσουμε αυτές τις μικρές φωτιές ή αν θα ανάψει μια μεγαλύτερη φλόγα», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ κατέγραψε 148 νέα κρούσματα κορονοϊού την Τετάρτη, την υψηλότερη ημερήσια αύξηση από τον Μάιο, καθώς η μολυσματική παραλλαγή Δέλτα σημειώνει περαιτέρω εξάπλωση σε ολόκληρη τη χώρα.

  • Σήμερα, ανώτερος αξιωματούχος της Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο της εταιρείας είναι 90% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικών κρουσμάτων και 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων που απαιτούν νοσηλεία. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην πρόληψη της λοίμωξης και της μετάδοσης εξακολουθεί να είναι ασαφής.

Νωρίτερα, ο καθηγητής Chezy Levy, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, δήλωσε ότι σύντομα θα γνωρίζουν περισσότερα για την έκταση του ξεσπάσματος και πόσοι απ’ αυτούς που διαγνώστηκαν είχαν επιστρέψει από το εξωτερικό, πόσοι ήταν ανεμβολίαστα παιδιά. Όμως πρόσθεσε ότι «το κύμα μολύνσεων συνεχίζεται ανεξάρτητα».

Η ισραηλινή κυβέρνηση ανέβαλε χθες την ημερομηνία, κατά την οποία θα επιτρέπεται στους τουρίστες να εισέλθουν στη χώρα από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, εν μέσω φόβων για την παραλλαγή που πρωτοεντοπίστηκε στην Ινδία.