• 24 Ιανουαρίου, 2021

Ισραήλ: Αεροσκάφος θα πετάξει πάνω τη Σαουδική Αραβία για να φθάσει στα ΗΑΕ

 Ισραήλ: Αεροσκάφος θα πετάξει πάνω τη Σαουδική Αραβία για να φθάσει στα ΗΑΕ

Προ της πρώτης δημόσιας παραδοχής ότι ισραηλινό αεροπλάνο θα εισέλθει στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται η διπλωματική κοινότητα.

Συγκεκριμένα, Ισραηλινό αεροσκάφος που θα αναχωρήσει με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τη Δευτέρα, μεταφέροντας βοηθούς του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πετάξει πάνω από τη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή για τη διαδρομή που θα ακολουθήσει το αεροπλάνο.

Αεροσκάφος της ισραηλινής αεροπορικής εταιρίας El Al θα μεταφέρει τις αντιπροσωπείες, μαζί με δημοσιογράφους, στο Αμπού Ντάμπι για συνομιλίες προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές σε μια συμφωνία για τη σύναψη ανοιχτών σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της δύναμης αυτής του Κόλπου που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία και το Σουλτανάτο του Ομάν.

Όταν ρωτήθηκε εάν το αεροπλάνο θα πετάξει πάνω από τη Σαουδική Αραβία για να διαχειριστεί τον χρόνο πτήσης των 3 ωρών και 20 λεπτών, η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί ούτε να αναφερθεί εθνικότητά της εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της διαδρομής, απάντησε: «Ναι».

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια αναγνώριση εισόδου ενός επίσημου ισραηλινού αεροσκάφους στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας.

Οι τέσσερις χώρες (Ισραήλ, ΗΠΑ, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία) και οι αερογραμμές El Al που ρωτήθηκαν σχετικά αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο για τη διαδρομή.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ