• 23 Ιουνίου, 2021

Ήρθαν και οι παραιτήσεις μετά την έρευνα για τη συνέντευξη της Νταϊάνα

 Ήρθαν και οι παραιτήσεις μετά την έρευνα για τη συνέντευξη της Νταϊάνα

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του BBC Lord Hall παραιτήθηκε από πρόεδρος της Εθνικής Πινακοθήκης εν μέσω της κατακραυγής μετά από έρευνα σχετικά με τη συνέντευξη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο Λόρδος Hall ήταν διευθυντής ειδήσεων όταν ο Martin Bashir πήρε τη συνέντευξη του 1995 από την Νταϊάνα, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Στη δήλωσή του είπε ότι η παραμονή του στην Εθνική Πινακοθήση που ήταν Διευθύνων Σύμβουλος μέχρι πριν λίγες ώρες, “θα ήταν απόσπαση της προσοχής του”.

“Λυπάμαι πολύ για τα γεγονότα πριν από 25 χρόνια και πιστεύω ότι η ηγεσία σημαίνει ανάληψη ευθύνης”, είπε.

Η ανεξάρτητη έρευνα του ανώτερου δικαστή Λόρδου Dyson διαπίστωσε ότι ο Μπασίρ ήταν αναξιόπιστος και ανέντιμος και ότι η εταιρεία έχασε τα υψηλά της πρότυπα όταν απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με τη συνέντευξη του 1995.

Ο Λόρδος Hall ήταν διαχειριστής της Εθνικής Πινακοθήκης από τον Νοέμβριο του 2019 και έγινε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου τον Ιούλιο του 2020.

Ο Δρ Gabriele Finaldi, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης, ευχαρίστησε τον Λόρδο Hall για το έργο του στο ίδρυμα, ενώ ο Sir John Kingman, αναπληρωτής πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Πινακοθήκης, δήλωσε ότι η γκαλερί “λυπάται πολύ που τον έχασε”.

Πηγή: BBC