• 5 Δεκεμβρίου, 2021

Ιρλανδία: Πρωταθλητές στον εμβολιασμό, αλλά γέμισαν πάλι οι ΜΕΘ

 Ιρλανδία: Πρωταθλητές στον εμβολιασμό, αλλά γέμισαν πάλι οι ΜΕΘ

Η Ιρλανδία έχει πλέον τον υψηλότερο αριθμό ασθενών σε νοσοκομεία με Covid-19 από τον Μάρτιο, παρά το γεγονός ότι πάνω από το 91% του πληθυσμού άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί – το υψηλότερο ποσοστό εμβόλιο στην ΕΕ.

Ο αριθμός των ασθενών με Covid στα νοσοκομεία της Ιρλανδίας ανέρχεται πλέον σε 513 – αριθμοί που δεν έχουν καταγραφεί από το τέλος του τρίτου κύματος τον περασμένο χειμώνα. 101 από αυτούς βρίσκονται σε ΜΕΘ αυτή την εβδομάδα – μια αύξηση από 74 που παρατηρήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Δρ. Tony Holohan, CMO, δήλωσε ότι «ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για την αυξανόμενη συχνότητα της νόσου σε εθνικό επίπεδο».

Φώφη Γεννηματά: Η πρώτη ανάρτηση του συζύγου της μετά τον θάνατό της

Σύμφωνα με τους Irish Times, η Δρ. Anne Moore, η οποία είναι ειδικός εμβολίων στο UCC, είπε ότι τα κρούσματα θα αυξάνονταν μέχρι να υπάρξει ένα «εμβόλιο αποκλεισμού της μετάδοσης», καθώς οποιαδήποτε προστασία από τη μετάδοση, τα τρέχοντα εμβόλια που προσφέρονται είχαν ήδη αρχίσει να μειώνονται.

«Νομίζω ότι τελικά θα πρέπει να ενισχύσουμε τον υπόλοιπο πληθυσμό…επειδή θα δούμε τεράστια αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων», είπε.