• 2 Αυγούστου, 2021

Ιρλανδία: Η μετάλλαξη Δέλτα “καθυστερεί” το πλάνο άρσης μέτρων

 Ιρλανδία: Η μετάλλαξη Δέλτα “καθυστερεί” το πλάνο άρσης μέτρων

Η Ιρλανδία θα περιμένει μερικές εβδομάδες πριν εξετάσει τη χαλάρωση των περιορισμών για τον κορονοϊό – πέραν της σχεδιαζόμενης για τη Δευτέρα λειτουργίας των εσωτερικών χώρων σε εστιατόρια και μπαρ – όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίο Βαράντκαρ.

Το Δουβλίνο προχωρά στη χαλάρωση του τρίτου και μεγαλύτερου σε διάρκεια lockdown στη χώρα με τρόπο σταδιακό, ενώ νωρίτερα αυτό τον μήνα καθυστέρησε τα σχέδια να επιτρέψει την εξυπηρέτηση πελατών στους εσωτερικούς χώρους του κλάδου της εστίασης, για πρώτη φορά φέτος, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο, οι πλήρως εμβολιασμένοι πελάτες θα επιτρέπεται να απολαμβάνουν το γεύμα και το ποτό τους στους εσωτερικούς χώρους, αφού το Κοινοβούλιο ψήφισε νομοθεσία που μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλους κλειστούς χώρους, όπως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τις αίθουσες συναυλιών, εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει σε περαιτέρω άνοιγμα.

«Η συμβουλή της NPHET (Εθνικής Ομάδας Έκτακτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας), το αίσθημα στην κυβέρνηση, είναι να κρατήσουμε αυτά που κερδίσαμε και ας κάνουμε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες πριν χαλαρώσουμε περαιτέρω τους περιορισμούς», δήλωσε ο Βαράντκαρ στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σημειώνεται πως το περισσότερο μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα οδηγεί σε ένα τέταρτο κύμα της COVID-19 στην Ιρλανδία, με τον δείκτη επίπτωσης 14 ημερών να αυξάνεται σε 246 κρούσματα ανά 100.000 ανθρώπους από 93 ένα μήνα νωρίτερα.