• 16 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηράκλειο: Ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

 Ηράκλειο: Ζημιές από τον ισχυρό σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

Σπασμένες τζαμαρίες, ρωγμές σε τοίχους και πολλές ζημιές άφησε πίσω του ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Ηράκλειο. Οι κάτοικοι του Αρκαλοχωρίου είναι ιδιαίτερα αναστατωμένοι, καθώς εκεί ο σεισμός έγινε πιο αισθητός, ενώ τη σεισμική δόνηση έχουν ακολουθήσει τουλάχιστον τέσσερις μετασεισμοί έντασης από 3 έως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο δυνατός σεισμός «ξύπνησε» τους κατοίκους τόσο του Αρκαλοχωρίου όσο και της υπόλοιπης περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου. Όπως δηλώνουν στο cretapost, ο συγκεκριμένος σεισμός είχε και ένταση και διάρκεια, ενώ για μια ακόμα φορά ακούστηκε βοή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν λίγες οι μικροζημιές που έγιναν, καθώς γλάστρες, πιάτα και άλλα οικιακά σκεύη έπεσαν και έσπασαν, ενώ παρατηρήθηκαν και κάποιες ρωγμές.

Ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός μέχρι στιγμής.


«Ο σεισμός δεν εμπνέει ανησυχία, πρόκειται για μεγέθη σεισμών που δίνει η περιοχή και σε αυτά τα πλαίσια θα κινηθούμε», ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας.

Ο καθηγητής συνέστησε την προσοχή των πολιτών για τα πολύ παλιά σπίτια, τα οποία όπως ανέφερε, δεν πρέπει να κατοικούνται γιατί υπάρχει κίνδυνος, ακόμη και με σεισμούς αυτού του μεγέθους, να πέσουν.