• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Ιπποκράτειο: Με 6 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, έκλεισε η εφημερία

 Ιπποκράτειο: Με 6 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, έκλεισε η εφημερία

Άλλη μία δύσκολη εφημερία ολοκλήρωσε στις 8:00 το πρωί το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο έγιναν δεκάδες εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό.

Συνολικά έξι είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου βρίσκονται και πεντε παιδιά με κορωνοϊό σε καλή κατάσταση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Συνολικά στη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 65 εισαγωγές νέων περιστατικών με Covid, αριθμός που βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν της προηγούμενης εφημερίας, ενώ υπάρχουν και 15 ύποπτα περιστατικά.

Ποια είναι η εικαστικός που πυροβόλησε τον πατέρα του παιδιού της στο Χαλάνδρι

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες στο νοσοκομείο έχασε τη ζωή του ένας 44χρονος ασθενής από κορωνοϊό, ο οποίος δεν ήταν εμβολιασμένος και δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια στιγμή και όπως αναφέρει στο GRTimes ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Ιπποκράτειου, Χρήστος Τζελέπης, υπάρχουν κατά διαστήματα κρούσματα και στο υγειονομικό προσωπικό, τα οποία μπορεί να μην είναι πολλά επιβαρύνουν όμως ακόμη περισσότερο την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση με το μειωμένο προσωπικό πού αγωνίζεται υπερεντατικά και βρίσκεται στα όριά της εξάντλησης. Ο ίδιος δεν σημείωσε πώς το τελευταίο διάστημα δεν έχει ενισχυθεί το νοσοκομείο από επικουρικό προσωπικό.

Επίσης τόνισε πώς η κατάσταση με τα περιστατικά του κορωνοϊού μπορεί να είναι δραματική, εξαιρετικά δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και με τα υπόλοιπα περιστατικά και με τα χειρουργεία τα οποία εδώ και αρκετό διάστημα εξυπηρετούν μόνο τα επείγοντα περιστατικά

Δεκάδες ασθενείς στο Άγιος Παύλος

Την ίδια στιγμή, δεκάδες ασθενείς με κορωνοϊό άρχισε να δέχεται το νοσοκομείο Άγιος Παύλος της Θεσσαλονίκης το οποίο από χθες λειτουργεί αποκλειστικά για περιστατικά Covid.

Χθες δέχτηκε συνολικά 40 ασθενείς από νοσοκομεία της πόλης, ενώ σήμερα για τον ίδιο σκοπό αναμένεται να διατεθούν 54 κλίνες.

Πηγή: GRTimes.gr