ΗΠΑ: Στοιχεία για απάτη από τον Όμιλο Τραμπ εντόπισε η εισαγγελική έρευνα

 ΗΠΑ: Στοιχεία για απάτη από τον Όμιλο Τραμπ εντόπισε η εισαγγελική έρευνα

“Μπουρλότο” από την εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, η οποία ανακοίνωσε ότι οι έρευνές της κατέγραψαν αποδείξεις πως ο επιχειρηματικός όμιλος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ χρησιμοποίησε παραπλανητικές αξιολογήσεις περιουσιακών του στοιχείων για να λάβει δάνεια και φορολογικά προνόμια.

Η Λετίσια Τζέιμς, η οποία έχει ανακοινώσει πως θέλει να καταθέσει ενώπιόν της ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και μέλη της οικογένειάς του, φέρεται αναφέρει σε δικαστικό έγγραφο ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για το εάν θα ασκηθεί δίωξη, όμως επέμεινε ότι οι ερευνητές θα πρέπει να ανακρίνουν τον πρώην πρόεδρο και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του.

Αντιδρώντας, o επιχειρηματικός όμιλος Τραμπ χαρακτήρισε την έρευνα αβάσιμη και πολιτικά υποκινούμενη. Κατηγόρησε, ακόμη, την Λετίσια Τζέιμς πως παραπλανεί το κοινό.

Τα δικαστικά έγγραφα περιλαμβάνουν την πιο λεπτομερή καταγραφή της μεγάλης έρευνας, με το γραφείο της Τζέιμς να σημειώνει ότι «ο Οργανισμός Τραμπ υπερεκτίμησε της αξία δωρεών γης που έγιναν σε Νέα Υόρκη και Καλιφόρνια και κατατέθηκα στο IRS με σκοπό να δικαιολογήσει φοροαπαλλαγές αρκετών εκατομμυρίων».

Κατά την αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων ο επιχειρηματικός όμιλος παρουσίασε ένα ρετιρέ στο Μανχάταν ως τρεις φορές μεγαλύτερο από το κανονικό του μέγεθος, κάτι που έφερε διαφορά 200 εκατομμυρίων δολαρίων στην τιμή του. Μάλιστα οι συνεργάτες της Τζέιμς επικαλούνται και την κατάθεση του Άλεν Βάισελμπεργκ, πρώην επικεφαλής επί των οικονομικών του Τραμπ, ο οποίος διώκεται για φορολογική απάτη σε άλλη, παράλληλη, έρευνα.

Πηγές: ABC, NBC

Βαγγέλης Μαρινάκης