• 3 Αυγούστου, 2021

ΗΠΑ: Πάνω από το 80% των κρουσμάτων οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα

 ΗΠΑ: Πάνω από το 80% των κρουσμάτων οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα

Πάνω από 80% των νέων κρουσμάτων του κοροναϊού στις ΗΠΑ οφείλονται στο πολύ πιο μεταδοτικό μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του ιού, δήλωσε την Τρίτη ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας Άνθονι Φάουτσι, μιλώντας στην Γερουσία.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα εγκεκριμένα από τις ΗΠΑ εμβόλια κατά του κορονοϊού εξακολουθούν να εμφανίζουν αποτελεσματικότητα άνω του 90% στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου των ασθενών.

Σημειώνεται ότι η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, πριν από μερικούς μήνες. Έκτοτε έχει κυριαρχήσει στις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες, ενώ συνολικά έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 90 χώρες.

Παρά τη σημαντική προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, πάντως, η αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού αυξάνει και τον αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ που συνδέονται με τη νόσο Covid-19, οι οποίοι κυμαίνονται πλέον κατά μέσο όρο στους 239 ημερησίως, αριθμός κατά 48% υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.