• 21 Ιανουαρίου, 2022

ΗΠΑ: Μια ανοικτή πόρτα φαίνεται συνέβαλε να εξαπλωθεί η φωτιά στο Μπρονξ

 ΗΠΑ: Μια ανοικτή πόρτα φαίνεται συνέβαλε να εξαπλωθεί η φωτιά στο Μπρονξ

Οι αρχές της πόλης της Νέας Υόρκης ερευνούν σήμερα ένα πιθανό «θέμα συντήρησης» με μια πόρτα που δεν έκλεισε, όταν ξέσπασε η φωτιά σε μια πολυκατοικία στο Μπρονξ, χθες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 19 άνθρωποι, μεταξύ αυτών 9 παιδιά.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, που έχει αναλάβει καθήκοντα εδώ και μία εβδομάδα, αναμένεται να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα σήμερα σχετικά με τη φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το πρωί, στο 19όροφο κτίριοTwin Parks North West, το οποίο προσφέρει προσιτά διαμερίσματα σε Νεοϋορκέζους με χαμηλά εισοδήματα. Πολλοί από τους ενοίκους έχουν καταγωγή από την Γκάμπια.

Νωρίτερα σήμερα, στην εκπομπή “Good Morning America”, ο Άνταμς είπε ότι ο καπνός από τη φωτιά κατάφερε να εξαπλωθεί εξαιτίας μιας πόρτας που είχε παραμείνει ανοικτή. Οι πόρτες στα διαμερίσματα στην πολυκατοικία υποτίθεται ότι κλείνουν αυτόματα, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να εξαπλωθεί η φωτιά στο υπόλοιπο κτίριο.

«Υπήρξε ένα πρόβλημα στη συντήρηση με αυτήν την πόρτα και αυτό θα αποτελέσει τμήμα της έρευνας που συνεχίζεται», δήλωσε ο Άνταμς.

«Όλα θα αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της έρευνας».