• 28 Ιανουαρίου, 2021

ΗΠΑ: Χάθηκε ο στόχος των 20 εκατ. εμβολιασμών- Σοβαρές καθυστερήσεις- Κριτική από τον Dr Fauci

 ΗΠΑ: Χάθηκε ο στόχος των 20 εκατ. εμβολιασμών- Σοβαρές καθυστερήσεις- Κριτική από τον Dr Fauci

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες στις ΗΠΑ, Anthony Fauci, κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση την Πέμπτη να διαθέσει περισσότερους πόρους για να εμβολιάσει τους Αμερικανούς αφού η χώρα έχασε τον στόχο της να εμβολιάσει 20 εκατομμύρια άτομα μέχρι το τέλος του έτους.

Καθώς οι κρατικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας προσπάθησαν να χορηγήσουν τα εμβόλια, μερικοί ηλικιωμένοι πολίτες περίμεναν μια νύχτα για να λάβουν την πρώτη τους δόση στη Φλόριντα, όπως σημειώνουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
«Θα θέλαμε να το δούμε να λειτουργεί ομαλά και να έχουμε 20 εκατομμύρια δόσεις στους ανθρώπους σήμερα, μέχρι το τέλος του 2020, που ήταν η προβολή», δήλωσε ο Fauci.

«Προφανώς δεν συνέβη, και αυτό είναι απογοητευτικό», είπε στο NBC σε συνέντευξή του .

Η αποτυχία των ΗΠΑ να επιτύχει τον στόχο της διανομής εμβολίων στο τέλος του έτους έρχεται καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με τη νέα εντοπισμένη παραλλαγή του Covid-19 που κυκλοφορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία αναφέρθηκε ότι έφτασε στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, με περιπτώσεις στο Κολοράντο και την Καλιφόρνια.


Πάνω από 14 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου είχαν διανεμηθεί στις ΗΠΑ, αλλά μόνο 2,1 εκατομμύρια άνθρωποι εμβολιάστηκαν, ανέφεραν οι ηγέτες του ομοσπονδιακού προγράμματος εμβολίων, Operation Warp Speed, σε συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης.

Ο επικεφαλής σύμβουλος της Operation Warp Speed, Moncef Slaoui, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είναι καλύτερο και εργαζόμαστε σκληρά για να το κάνουμε καλύτερο»

Ο James McCarthy, διευθύνων σύμβουλος ιατρών στο Memorial Hermann στο Χιούστον, δήλωσε ότι το νοσοκομειακό σύστημα είχε χορηγήσει περίπου τις μισές από τις περίπου 30.000 δόσεις που έχει λάβει από τις 15 Δεκεμβρίου.

Το σύστημα έπρεπε να δημιουργήσει ένα περίπλοκο σχέδιο από το μηδέν.

«Δεν μπορούμε απλώς να το μοιράσουμε σαν καραμέλα», είπε ο McCarthy.

Πηγ’η: Guardian (φωτό από το abcnews)