• 16 Οκτωβρίου, 2021

ΗΠΑ: Αλαλούμ με την τρίτη δόση – Η διευθύντρια του CDC διαφωνεί με την επιτροπή

 ΗΠΑ: Αλαλούμ με την τρίτη δόση – Η διευθύντρια του CDC διαφωνεί με την επιτροπή

Δεν βγάζουν άκρη στις Ηνωμένες Πολιτείες οι ειδικοί με το αν θα πρέπει ή όχι να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση…

Η αρμόδια επιτροπή του CDC  συνέστησε να λάβουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού μόνο οι Αμερικανοί ηλικίας 65 ετών και άνω και κατηγορίες ενηλίκων με υποκείμενα νοσήματα που κινδυνεύουν να παρουσιάσουν βαριά μορφή της COVID-19.

Διαφορετική ήταν όμως η σύσταση της διευθύντριας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) , καθώς αποφάσισε να συστήσει τη χορήγηση τρίτης δόσης σε ανθρώπους που είτε λόγω επαγγέλματος είτε λόγω κατάστασης εκτίθενται συχνά στον νέο κορονοϊό και διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να νοσήσουν.

Κρήτη: Χαμός με ανεμβολίαστη φυσιοθεραπεύτρια – Κλειδώθηκε στο ΚΑΠΗ με τον σύζυγό της

Η απόφαση της διευθύντριας των CDC να έρθει εν μέρει σε ρήξη με την αρμόδια επιτροπή και να διευρύνει τις κατηγορίες του πληθυσμού που θα λάβουν ενισχυτική δόση μάλλον επιτείνει τη σύγχυση για το ποιοι θα πρέπει να τη λάβουν, το πώς και το πότε.

Η επιτροπή τάχθηκε νωρίτερα, με μικρή πλειοψηφία (9 ψήφοι κατά, 6 υπέρ) εναντίον της πρότασης να συμπεριληφθούν αρκετά ευρείες κατηγορίες εργαζομένων σε αυτούς που θα λάβουν τρίτη δόση. «Είναι πολύ νωρίς», εξήγησε η Μπεθ Μπελ, μέλος της.

«Κατά την άποψή μου, το όφελος της αναμνηστικής δόσης είναι οριακό σε αυτό το στάδιο» για την συγκεκριμένη κατηγορία πληθυσμού, ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσης μυοκαρδίτιδας, ιδίως στους πιο νέους άνδρες, ήταν παράγοντας που βάρυνε.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.