• 1 Αυγούστου, 2021

ΗΠΑ: 3,2 δισ. δολ. για χάπια κατά του κοροναϊού – Πιθανόν διαθέσιμα μέσα στο 2021

 ΗΠΑ: 3,2 δισ. δολ. για χάπια κατά του κοροναϊού – Πιθανόν διαθέσιμα μέσα στο 2021

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επενδύσουν 3,2 δισ. δολάρια, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη αντιικών χαπιών κατά του κοροναϊού, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τον αμερικανό ειδικό Άντονι Φάουτσι, η εν λόγω επένδυση θα αποτελεί μέρος ενός νέου «αντιικού προγράμματος για τις πανδημίες», με στόχο την ανάπτυξη φαρμάκων, τα οποία θα αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα που προκαλούν δυνητικά επικίνδυνοι ιοί, όπως ο νέος κοροναϊός.

Τα χάπια που θα χρησιμοποιούνται για να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα μετά από μόλυνση, βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης και δεν αποκλείεται να αρχίσουν να καταφθάσουν μέχρι το τέλος του 2021. Πλέον το μόνο που είναι υπό εκκρεμότητα είναι να ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές.

Όπως επεσήμανε ο δρ Φάουτσι, το νέο πρόγραμμα πρόκειται να επενδύει «επιτάχυνση διαδικασιών που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη» και αφορούν την καταπολέμηση του κοροναϊού αλλά θα λειτουργήσει επίσης και ως εργαλείο καινοτομίας, αναφορικά με νέες θεραπείες για άλλους ιούς. «Υπάρχουν λίγες θεραπείες για πολλούς ιούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πανδημίες», συμπλήρωσε ο αμερικανός επιστήμονας.

«Τα εμβόλια παραμένουν ξεκάθαρα το επίκεντρο του οπλοστασίου μας», πρόσθεσε ακόμη. Σημειώνεται πως οι πρώτες πληροφορίες για τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν, μεταδόθηκαν σήμερα Πέμπτη από τους New York Times.