• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιωαννίδου: Ένα τεράστιο “συγγνώμη” στους γονείς του Βασίλη που χάθηκε

 Ιωαννίδου: Ένα τεράστιο “συγγνώμη” στους γονείς του Βασίλη που χάθηκε

«Εμείς ότι μπορούμε θα το κάνουμε για να σώσουμε σπίτια, φυσικό πλούτο και ζωές», είπε στον ΑΝΤ1 , η εθελόντρια δασοπυροσβέστης, Κατερίνα Ιωαννίδου, οι φωτογραφίες της οποίας, που τράβηξε από το πεδίο της μάχης με τα πύρινα μέτωπα η φωτογράφος Τατιάνα Μπόλαρη του πρακτορείο Eurokinissi, έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο.

Όπως είπε, το μήνυμα που θέλει να στείλει προς όλους είναι ότι «όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πρέπει να αφήσουμε λίγο στην άκρη τα πολιτικά, τα κόμματα, ποιος έκανε, ποιος δεν έκανε…. Αυτήν την ώρα, στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι, έστω να δώσουμε ένα μπουκάλι νερό στους πυροσβέστες, που δουλεύουν 60 και 70 ώρες… Εμείς βρέχαμε το οδόστρωμα για να δροσίσει και να μπορούν να κάτσουν για λίγη ώρα για να ξεκουραστούν».

Κατερίνα Ιωαννίδου/ Η εθελόντρια που έγινε viral (εικόνες)

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στον εθελοντή δασοπυροσβέστη από την ομάδα των Αφιδνών, το σπίτι του οποίου κάηκε, ενώ εκείνος έτρεχε να προσφέρει βοήθεια σε άλλους πολίτες και να σβήσει φωτιές από άλλα σπίτια.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό. Όπως είπε, «Καιγόμασταν, δεν είχαμε νερό στις υδροφόρες, δεν είχαμε καθόλου νερό. Τελικώς, κάηκε το σπίτι. Μας παρέδωσε τον σκύλο του, μας είπε “είναι το μόνο που μου απέμεινε, πάρτε το”, λέγοντας μας και που θα τον βρούμε. Δεν τον βρίσκαμε αργότερα, τον παραδώσαμε στο Ολυμπιακό Χωριό τον σκυλάκο και σήμερα έμαθα ότι τον βρήκε».

Η εθελόντρια δασοπυροσβέστης συγκλόνισε όταν είπε «θέλω να πω ένα τεράστιο λυπάμαι και ένα τεράστιο συγγνώμη στους γονείς του δικού μας Βασίλη που χάθηκε και ένα ευχαριστώ σε εκείνους που με βοήθησαν κι εμένα να γυρίσω στο σπίτι μου σώα».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.