• 8 Μαΐου, 2021

Ινδονησία: Το τελευταίο βίντεο από το πλήρωμα του χαμένου υποβρυχίου πριν βυθιστεί (vid)

 Ινδονησία: Το τελευταίο βίντεο από το πλήρωμα του χαμένου υποβρυχίου πριν βυθιστεί (vid)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα του Ναυτικό της Ινδονησίας που δείχνει το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου, το οποίο μετατράπηκε σε «υγρό τάφο» για 53 άτομα, να τραγουδά.

Το βίντεο, που έχει ημερομηνία λήψης λίγες εβδομάδες προτού το πλήρωμα βρει τραγικό θάνατο, δείχνει τους ναυτικούς να τραγουδούν ένα ινδονησιακό τραγούδι.

Αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την Κυριακή ότι το υποβρύχιο KRI Nanggala – το οποίο βυθίστηκε στην ακτή του Μπαλί την Τετάρτη – βρέθηκε σε τρία κομμάτια στον πυθμένα της θάλασσας.

Μάλιστα, ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας, Χάντι Τζατζάντο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι και τα 53 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. «Με βάση όλα τα στοιχεία, μπορούμε να δηλώσουμε ότι το KRI Nanggala βυθίστηκε και όλο το πλήρωμά του σκοτώθηκε» είπε ο Τζατζάντο.

Σύμφωνα με τον Τζατζάντο, το υποβρύχιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυμναίο τμήμα, το κύτος και το κεντρικό τμήμα, το οποίο φέρει ρωγμές.

Ποιο ΚΙΝ.ΑΛ και ποιο ΠΑΣΟΚ;

Στο βίντεο διακρίνεται ο επικεφαλής του υποβρυχίου, Heri Oktavian, μεταξύ εκείνων που συγκεντρώθηκαν γύρω από έναν ναυτικό, ο οποίος παίζει κιθάρα.

Tα πλάνα δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου οι αρχές της χώρας να τιμήσουν τον διοικητή του υποβρυχίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.