• 11 Απριλίου, 2021

Ημερομηνίες: Πότε ανοίγει η εστίαση – Το επικρατέστερο σενάριο

 Ημερομηνίες: Πότε ανοίγει η εστίαση – Το επικρατέστερο σενάριο

Συνεχίζονται οι διαρροές για το άνοιγμα της εστίασης: 26 Απριλίου ή μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα ένα πρώτο άνοιγμα Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα και περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών από τις 14 Μαϊου, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του τουρισμού.

Αυτά είναι τα σενάρια που εξετάζονται, αν και στη δεύτερη περίπτωση, θα είναι δεδομένο ότι θα επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα δεδομένα στις διαδημοτικές μετακινήσεις – “Πιλοτικό” το πρόγραμμα, “κόφτης” στο sms για αγορές – Πότε θα δίνεται αρνητική απάντηση

Σύμφωνα με το news247 η κυβέρνηση σαφώς θα προτιμούσε το πρώτο σενάριο, καθώς άλλωστε έχει θέσει και επισήμως το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικό χώρο τον Απρίλιο ως στόχο, όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορέσει να προχωρήσει τελικά.

  • Τα νέα μέτρα στήριξης της εστίασης φτάνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου, ώστε να πιάνουν και τις εποχικές επιχειρήσεις σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς και έτσι καλύπτουν όλα τα σενάρια ανοίγματος του κλάδου.

Σημειωτέον ότι η επαναλειτουργία της εστίασης συνδέεται και με τη διαθεσιμότητα των self test, καθώς το σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, φέρεται ότι θα περιλαμβάνει και υποχρεωτικό έλεγχο στους εργαζόμενους του κλάδου.