Ημέρα δράσης για την Γεωργία Μπίκα η Πέμπτη 26 Μάη – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 Ημέρα δράσης για την Γεωργία Μπίκα η Πέμπτη 26 Μάη – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Ημέρα δράσης αφιερωμένη στον αγώνα της Γεωργίας Μπίκα, είναι η Πέμπτη 26 Μαΐου 2022, με φεμινιστικές και queer συλλογικότητες να διοργανώνουν συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 7.30 μμ και θα διαδηλώσουν στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στη «συντονισμένη συγκάλυψη του κυκλώματος βιαστών και μαστροπίας στη Θεσσαλονίκη», όπως καταγγέλλουν.

«Δεν θα επιτρέψουμε στις δικαστικές αρχές και στην αστυνομία να βιάζουν ξανά και ξανά την Γεωργία προτείνοντας την αθώωση των βιαστών και ακυρώνοντας την μαρτυρία και το βίωμα της.4 Καμία συγκάλυψη, καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού. Αδελφή μου εγώ σε πιστεύω πάντα» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Η φεμινιστική συλλογικότητα της Αθήνας, Sabbat, υπενθυμίζει παράλληλα το ιστορικό της υπόθεσης:

«Η Γεωργία Μπίκα κατήγγειλε το βιασμό της τον Ιανουάριο του 2022. Η Γεωργία Μπίκα γνωρίζοντας ότι βιάστηκε ομαδικά σε σουίτα ξενοδοχείου έμεινε χωρίς να κάνει μπάνιο για τρεις μέρες γιατί δεν υπήρχε ιατροδικαστής να την εξετάσει.

Η Γεωργία Μπίκα βιάστηκε δύο και τρεις φορές. Όχι μόνο από τους βιαστές της αλλά από τη συνεπακόλουθη αμφισβήτηση. “Τι γύρευε με αυτούς στο ξενοδοχείο;”, “κάποιο συμφέρον έχει και τα λέει αυτά”, “δε φαίνεται σαν κάποια που βιάστηκε”, “πήγε με τη θέλησή της ως εκεί”. Και οι ερωτήσεις αυτές θα ήταν ακόμα πιο πολλές αν δεν ξέσπαγε ένα απίστευτο κύμα αλληλεγγύης και οι τεράστιες κινητοποιήσεις.

Κανείς δεν απάντησε γιατί καθυστέρησαν τόσο οι τοξικολογικές εξετάσεις που η ίδια ζητούσε να γίνουν από την πρώτη στιγμή, όταν μάλιστα ήταν γνωστό πως όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο δύσκολα ανιχνεύσιμες είναι διάφορες ουσίες που σχετίζονται με τη νάρκωση (το λεγόμενο χάπι του βιασμού).

Μανώλης Δράκος