• 14 Απριλίου, 2021

Ιμάμης σε Ερντογάν: Πάρε όλη την Κύπρο, εκεί είναι θαμμένη η θεία του Μωάμεθ

 Ιμάμης σε Ερντογάν: Πάρε όλη την Κύπρο, εκεί είναι θαμμένη η θεία του Μωάμεθ

Η προκλητικότητα των Τούρκων δεν έχει φραγμούς: Αποκαλυπτικό δημοσίευμα θέλει τον θρησκευτικό ηγέτη, Σανσάν Σινοτζάκ, σε δημόσια ανάρτηση του να προτρέπει τον Ερντογάν να καταλάβει “όλη την Κύπρο όπου βρίσκεται θαμμένη η θεία του Προφήτη Μωάμεθ Ουμ Χαράμ (γνωστή ως Χάλα Σουλτάν)”.

Εκτός αυτού, ο ίδιος στο twitter αποκάλυψε και βίντεο από φρεγάτα του τουρκικού ναυτικού η οποία όταν πέρασε πρόσφατα από τις ακτές της Κύπρου, το πλήρωμά της συμμετείχε σε συμβολικούς χαιρετισμούς στο κατάστρωμα της με το Mavi Vatan (Blue Homeland) δηλαδή το όραμα της Γαλάζιας Πατρίδας. Ο Σανσάν Σινοτζάκ ξεπέρασε κάθε όριο αναφέροντας πως «ο τάφος του Χάλα Σουλτάνου που συμμετείχε στην πρώτη μουσουλμανική αποστολή στη θάλασσα βρίσκεται υπό ελληνική κατοχή».

Την αποκάλυψη έκανε με ανάρτησή του το nordicmonitor.com του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζγκούρτ που ζει αυτοεξόριστος στη Σουηδία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση κατά της ζωής του από αγνώστους που εικάζεται πως είναι άνθρωποι του προέδρου της Τουρκίας.