• 27 Οκτωβρίου, 2021

Ηλιόπουλος: “Η κ. Μενδώνη επέλεξε το δρόμο της συγκάλυψης για τις καταγγελίες- Ο κ. Λιγνάδης ήταν επιλογή Μητσοτάκη”

 Ηλιόπουλος: “Η κ. Μενδώνη επέλεξε το δρόμο της συγκάλυψης για τις καταγγελίες- Ο κ. Λιγνάδης ήταν επιλογή Μητσοτάκη”

«Ο κλειστός ηλεκτρικός σήμερα, η κλειστή εθνική οδός χθες και οι εργαζόμενοι των delivery να πηγαίνουν με το μηχανάκι μέσα στα χιόνια, περιγράφουν σε μία εικόνα το πώς κατανοεί η κυβέρνηση την αντιμετώπιση αυτής της κακοκαιρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, στο “Κόκκινο”.

«Για κάποιο λόγο στην Αθήνα φαίνεται ότι για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν εργαζόμενοι που πρέπει να πάνε στις δουλειές τους, δεν υπάρχουν άνθρωποι “εξαρτημένοι από το μισθό τους” -όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης», σχολίασε. Ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών συνθηκών για τον ΗΣΑΠ κατέρρευσε», ενώ σε σχέση με τους εργαζόμενους των delivery μίλησε για «παντελή έλλειψη μέτρων», από πλευράς της κυβέρνησης, για την υγεία και την ασφάλεια όσων εργάζονται στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ: Να εκλέγεται το ΔΣ – Να μην είναι κυβερνητική ραδιοτηλεόραση

Όσον αφορά την υπόθεση των καταγγελιών στον χώρο του Πολιτισμού και την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, υπογράμμισε ότι «όλοι μας χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρίσκουν το κουράγιο να κάνουν το βήμα και να μιλήσουν». Τόνισε παράλληλα, ότι «όλοι μας έχουμε πολιτική, κοινωνική και θεσμική υποχρέωση να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας για αυτούς τους ανθρώπους ώστε να μπορούν να μιλήσουν, ώστε οι υποθέσεις να πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης -όπου χρειάζεται, αλλά και οι θύτες να αντιμετωπίσουν την ηθική και κοινωνική απαξίωση». Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση και η κ. Μενδώνη, όμως, επέλεξαν το δρόμο της συγκάλυψης» και ότι «από τη στιγμή που υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για περιστατικά σεξουαλικής βίας στο χώρο του θεάτρου, όπως η συγκλονιστική καταγγελία του Νίκου Σ., δεν μπορεί η κ. Μενδώνη να βγαίνει και να μιλάει αόριστα για τοξικό κλίμα και για ανώνυμες καταγγελίες». «Αυτό είναι συγκάλυψη και συνενοχή», σημείωσε, ενώ συμπλήρωσε ότι «ο κ. Λιγνάδης ήταν προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» και πως η κυβέρνηση «επέλεξε να ακυρώσει τη διαδικασία διαγωνισμού που είχε καθιερώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού, για να τοποθετήσει εκεί τον άνθρωπό της». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την υπουργό Πολιτισμού ότι «αντί να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να σταλούν οι καταγγελίες στη Δικαιοσύνη, με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, προσπάθησε να ρίξει πίσω στο σκοτάδι και στη σιωπή τις φωνές που αποφάσισαν να μιλήσουν». «Για τους λόγους αυτούς, η παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού είναι για εμάς αυτονόητη», είπε.

Σχετικά με την πανδημία, ανέφερε ότι «με τους χειρισμούς της κυβέρνησης -με βάση στοιχεία που δεν έχουν διαψευστεί- σήμερα υπάρχουν μόνο 27 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική» και πως «την ίδια στιγμή οι εισαγωγές περιστατικών Covid-19 διαρκώς αυξάνονται», ενώ «το δημόσιο σύστημα υγείας έχει γίνει πλέον μονοθεματικό». «Σε αυτές τις συνθήκες, επαναφέρουμε την πρότασή μας για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών -μία κίνηση που είναι πλέον θέμα ζωής και θανάτου», τόνισε. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματος για άμεση συνταγογράφηση των τεστ και ουσιαστική ιχνηλάτηση του ιού με απομόνωση όλων των κρουσμάτων. Αναφορικά με τον εμβολιασμό δήλωσε ότι «ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ήταν εξαρχής λανθασμένος, αφού χρησιμοποίησε το εμβόλιο ως άλλοθι για να μην ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας». Πρόσθεσε δε, ότι «έχουν προκύψει ερωτήματα -τα οποία η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει- σχετικά με το πού καταλήγουν τα αδιάθετα εμβόλια, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να διατίθενται με αμφιλεγόμενο τρόπο πχ σε αστυνομικούς και όχι σε ευπαθείς ομάδες».