Ηλιόπουλος και Γερουλάνος αναζητούν κοινό υποψήφιο για να ρίξουν τον Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές!

 Ηλιόπουλος και Γερουλάνος αναζητούν κοινό υποψήφιο για να ρίξουν τον Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές!

Έως τις επόμενες δημοτικές εκλογές ο χρόνος είναι πολύς – πολύ περισσότερο που έως τότε θα έχουν μεσολαβήσει οι εθνικές εκλογές που όποιο και αν είναι το αποτέλεσμά τους, θα επηρεάσει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση το συσχετισμό δυνάμεων.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι διεργασίες για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές δεν έχουν ξεκινήσει – να, για το Δήμο Αθηναίων πχ!

Οι δυο βασικοί αντίπαλοι του Κώστα Μπακογιάννη το 2019, ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Παύλος Γερουλάνος, θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις προσεχείς κάλπες και μάλιστα στην περιφέρεια που γνωρίζουν άριστα, την Α΄ Αθηνών.

Σε περίπτωση δε που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές ο Νάσος Ηλιόπουλος θα είναι μέλος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο Αλέξης Τσίπρας, με την όποια συμμαχική δύναμη υπάρξει. Παράλληλα, Ηλιόπουλος και Γερουλάνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλληλοεκτιμούνται και έχουν καλή χημεία.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», μεταξύ των δυο παρατάξεων υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι, ενώ στο παρασκήνιο-σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές-αναζητείται κοινός υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων, που μπορεί να νικήσει τον Κώστα Μπακογιάννη.

Τα πρόσωπα που έχουν τις επαφές των δυο πλευρών στο παρασκήνιο, θα ήθελαν σε ενδεχόμενη συνεργασία και το ΚΚΕ. «Βρείτε έναν νέο… Αυδή και εμείς θα συμφωνήσουμε να τον στηρίξουμε», φέρεται πως είναι το μήνυμα που αποστέλλουν προς τον Περισσό, ανεξαρτήτως εάν το ΚΚΕ τραβά το δικό του δρόμο.

Επαναλαμβάνουμε πως ο δρόμος προς τις κάλπες για την Αυτοδιοίκηση είναι ακόμα μακρύς, αλλά οι διεργασίες ήδη ξεκίνησαν.

ΥΓ: Γνωρίζουμε γράφοντας το ρεπορτάζ πως ενδεχομένως οι πρωταγωνιστές μας διαψεύσουν. Να πούμε, λοιπόν, προκαταβολικά πως διάψευση δεν δεχόμαστε και να θυμίσουμε πως… δεν έχουμε διαψευστεί ποτέ!

Πηγή: iEidiseis / Βασίλης Σκουρής

Θεόκριτος Αργυριάδης