• 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηλιόπουλος: Η πολιτική ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης

 Ηλιόπουλος: Η πολιτική ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης

“Η πολιτική ευθύνη για την καταστροφή έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του “Πρώτου Προγράμματος” της ΕΡΤ.

“Η σκέψη μας συνεχίζει να είναι στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη”, τόνισε αρχικά, “μια μάχη που δεν έχει τελειώσει ακόμα”. “Τη στιγμή που ο κ. Χαρδαλιάς έλεγε χθες ότι περίπου όλα είναι καλά, εκκενώνονταν 19 οικισμοί στην Αρκαδία”, σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

“Από την πλευρά της κυβέρνησης όμως βλέπουμε μόνο επικοινωνία, μια επικοινωνία που κατέρρευσε …σε ζωντανή σύνδεση, μια επικοινωνία που δεν ντράπηκε ακόμα και τις πιο κρίσιμες στιγμές να λέει ψέματα δημοσίως”, υπογράμμισε. “Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το πρωθυπουργικό γραφείο να λέει ότι έχουμε 74 εναέρια μέσα, μέσω του κ. Σκέρτσου, και τον κ. Χαρδαλιά να λέει την επόμενη μέρα ότι πετάνε μόλις 20”, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπενθυμίζοντας ακόμα τη “διαφωνία” μεταξύ αρχηγού της Πυροσβεστικής και Νίκου Χαρδαλιά “όταν ο πρώτος έλεγε ότι στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 7 με 8 εναέρια μέσα και ο δεύτερος έλεγε ότι επιχειρούν 17”. “Δεν μπορώ να διαλέξω τι είναι πιο τρομακτικό”, είπε, “ο αρχηγός της Πυροσβεστικής να μην ξέρει πόσα μέσα επιχειρούν ή ο κ. Χαρδαλιάς να λέει ψέματα”.

Ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν ζητά παραίτηση Χρυσοχοΐδη, σημείωσε με νόημα: “δεν ζητάς από ένα σκιάχτρο να παραιτηθεί”. “Ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι εξαφανισμένος. Τελευταία φορά που τον είδαμε ήταν όταν αλληλοσυγχαίρονταν με τον κ. Χαρδαλιά για τη φωτιά της Βαρυμπόμπης, λέγοντας ότι όλα λειτούργησαν αποτελεσματικά. Από εκεί και πέρα, η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι χαρούμενος με το να έχει έναν υπουργό που -τη στιγμή που καίγονται σπίτια- λέει ότι τα έχει κάνει όλα τέλεια ή έναν υφυπουργό που διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου, δεν είναι δικό μας πρόβλημα”, ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.