• 27 Ιουλίου, 2021

Ηλιόπουλος για Πετράλωνα: Ο καταζητούμενος δεν αποφυλακίστηκε με νόμο Παρασκευόπουλου

 Ηλιόπουλος για Πετράλωνα: Ο καταζητούμενος δεν αποφυλακίστηκε με νόμο Παρασκευόπουλου

Στο αποτρόπαιο περιστατικό του βιασμού 50χρονης εργαζόμενης καθαρίστριας στα Πετράλωνα αναφέρθηκε, με ανάρτησή του στο Facebook ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο φερόμενος ως δράστης δεν αποφυλακίστηκε, το 2020, με το νόμο Παρασκευόπουλου, καθώς, όπως υπογραμμίζει, «Ο νόμος 4411/16 έχει λήξει ήδη από τις 28 Αυγούστου του 2017».

Αναλυτικότερα, ο Νάσος Ηλιόπουλος με ανακοίνωσή του στο Facebook, αναφέρει:

«Η υπόθεση του βιασμού στα Πετράλωνα αποτελεί άλλη μία τραγική υπενθύμιση του αγώνα που έχουμε να δώσουμε ενάντια στην έμφυλη βία και την κουλτούρα βιασμού. Το γεγονός ότι οι δράστες είναι ελεύθεροι αποτελεί ένα τεράστιο φιάσκο της ελληνικής αστυνομίας. Μπροστά σε αυτό το φιάσκο ακροδεξιοί καλοθελητές και στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη για έναν από τους βιαστές στον νόμο «Παρασκευόπουλου», υποστηρίζοντας ότι βάση αυτού αποφυλακίστηκε το 2020.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική αφού:

  1. Ο νόμος 4411/16 έχει λήξει ήδη από τις 28 Αυγούστου του 2017.
  2. Όταν αναφερόμαστε σε προσωρινής ισχύος νόμους δεν ισχύει η εφαρμογή της ευνοϊκότερης διάταξης όταν αυτοί έχουν λήξει. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
    Η διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων συμβάλει στην καταπολέμηση της έμφυλης βίας και στην δημιουργία μιας κοινωνίας με ασφάλεια για όλες και όλους. Η ακροδεξιά λάσπη όχι. Αποτελεί άλλη μια ψηφίδα ενός μωσαϊκού συγκάλυψης και αναπαραγωγής της κουλτούρας βιασμού στην ελληνική κοινωνία».