• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ηλιόπουλος – Για κάθε άνθρωπο που χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ και δεν βρίσκει ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης

 Ηλιόπουλος – Για κάθε άνθρωπο που χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ και δεν βρίσκει ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης

«Για κάθε άνθρωπο που χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ και δεν βρίσκει ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης και οι συνειδητές πολιτικές επιλογές του», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», αναφέροντας ότι «έχουμε 2.500 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ σε σχέση με πριν την πανδημία, ενώ ο προϋπολογισμός για το ’22 μειώνει τις δαπάνες για την υγεία».

Είπε ότι μέσα στο Νοέμβριο έχουμε ήδη 1.487 απώλειες, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να πει πόσες απώλειες έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ και ποιο είναι το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ.

«Διότι αν το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αυτό καταδεικνύει κάτι που μας έρχεται ως εικόνα εδώ και καιρό, ότι πολλά κρεβάτια ΜΕΘ βαφτίστηκαν έτσι ενώ στην πραγματικότητα είναι απλές κλίνες που προστέθηκε ένας αναπνευστήρας και που δεν διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Παρέπεμψε σε δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα ότι δεν υπάρχουν αρκετοί εντατικολόγοι, θέτοντας το ερώτημα τι έκανε δυο χρόνια η κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε δε «απαράδεκτη» τη χθεσινή δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου, «ο οποίος χονδρικά μας είπε ότι όταν μπαίνεις στη ΜΕΘ πλέον δεν έχεις καμία ελπίδα και ότι είναι «ψευδοπρόβλημα» οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ».

«Ο κ. Παπαδημητρίου κατήργησε έναν ολόκληρο κλάδο της ιατρικής, την εντατικολογία», σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος, καταλογίζοντας του προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών στους γιατρούς. «Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, για το γεγονός ότι το ΕΣΥ καταρρέει, η ευθύνη είναι συγκεκριμένη και έχει ονοματεπώνυμο, Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε.