• 24 Οκτωβρίου, 2021

Ηλιόπουλος για efood – Χατζηδάκης και Οικονόμου να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα

 Ηλιόπουλος για efood – Χατζηδάκης και Οικονόμου να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα

«Ο κ. Οικονόμου και ο κ. Χατζηδάκης καλό θα ήταν να σταματήσουν να πουλάνε τρέλα σχετικά με το θέμα της e-food», αναφέρει σε δήλωση του ο Νάσος Ηλιόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «στο νομοσχέδιο με το οποίο φρόντισαν να νομοθετήσουν τα απλήρωτα 10ωρα κάνουν ρητή αναφορά σε αυτοαπασχολούμενους αντί για εργαζόμενους στις σχετικές πλατφόρμες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «θυμίζει» τη «σχετική δήλωση του κ. Μητσοτάκη που αναφέρεται σε «αυτοαπασχολούμενα παιδιά»», για να τονίσει: «Ούτε «αυτοαπασχολούμενοι» είναι ούτε «παιδιά». Είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα».

Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «τη στιγμή που άλλες χώρες κατοχυρώνεται η μισθωτή σχέση σε παρόμοιες εργασίες, νομοθετικά ή μέσα από δικαστικές αποφάσεις, η ΝΔ ήρθε να στηρίξει νομοθετικά την εργοδοτική ασυδοσία».

Υπογραμμίζει δε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «μαζί με την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, θα κατοχυρώσουμε νομοθετικά την μισθωτή σχέση των συγκεκριμένων εργαζομένων και τα δικαιώματα που αυτή περιλαμβάνει». «Αν μπορεί ας πράξει το ίδιο και η σημερινή κυβέρνηση», σχολιάζει.