• 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ιερέας στη Μυτιλήνη κοινώνησε πιστούς έχοντας κοροναϊό

 Ιερέας στη Μυτιλήνη κοινώνησε πιστούς έχοντας κοροναϊό

Ένα εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε Μυτιλήνη, όπου ιερέας, ο οποίος νοσούσε με κοροναϊό, φέρεται να τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου (26/10), στον ομώνυμο ναό της ενορίας του.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο ιερωμένος κοινώνησε και τους παριστάμενους πιστούς.

Αυτό που ερευνάται αυτή τη στιγμή, είναι το κατά πόσο ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού λίγες μέρες μετά εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του.

Σύμφωνα, δε, με τις ίδιες πληροφορίες, στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας τον βοήθησαν στενοί συγγενείς του, οι οποίοι επίσης έχουν νοσήσει.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος έδωσε διορία μιας εβδομάδας στους ιερείς του νησιού για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κοροναϊό, διαφορετικά θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία άνευ αποδοχών.

Από το άτυπο αυτό τελεσίγραφο εξαιρούνται όλοι οι ιερωμένοι που θα προσκομίσουν ιατρικό έγγραφο που να δηλώνει ρητώς ότι δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο.

Σε σύνολο 83 κληρικών που ανήκουν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης, οι 35 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς είναι και αρνητές του κοροναϊού και προτρέπουν τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες και να μην εισέρχονται στους ναούς με αυτές.