• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινας: “Κανονικά το προσκύνημα” – “Ψευδείς και ανακριβείς οι αναφορές” – Τι είχε ανακοινώσει η Πολιτική Προστασία

 Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Αίγινας: “Κανονικά το προσκύνημα” – “Ψευδείς και ανακριβείς οι αναφορές” – Τι είχε ανακοινώσει η Πολιτική Προστασία

«Ψευδείς και ανακριβείς» χαρακτηρίζει τις αναφορές που έγιναν για τα περί καραντίνας η Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα λόγω κρουσμάτων με κοροναϊό.

Σς ανακοίνωση κάνει λόγο για άλλον αριθμό κρουσμάτων από αυτόν που γράφεται στο διαδίκτυο , ενώ χαρακτηρίζει «ψευδείς και ανακριβείς αναφορές» τα όσα λέγονται γύρω από την υγειονομική κατάσταση με τον κοροναϊό στο Μοναστήρι την οποία πάντως είχε περιγράψει με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας….

Μάχη για την ζωή του δίνει ο μοναδικός εμβολιασμένος στην Ελλάδα σε ΜΕΘ – Καπραβέλος: “Κατέρρευσε το ανοσοποιητικό του”

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Έπειτα από ψευδείς και ανακριβεις αναφορές οι οποίες έχουν ανεβεί στο διαδύκτιο, ανακοινώνουμε:

Η αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Νεκτάριου, όντως ασθενεί από τον ιό του COVID, 13 στον αριθμό μοναχές, οι οποίες βρισκόμαστε ήδη σε καραντίνα από τις 8 του μηνός, επίσημα δηλωμένες στο σύστημα, έχοντας πλήρη απομόνωση σε οίκημα απομακρυσμένο από τον ιερό χώρο του προσκυνήματος, τηρώντας επακριβώς τους κανόνες υγιεινής.

Έχει γίνει απολύμανση σε όλο τον χώρο της Ιερας Μονής, και οι ξενώνες είναι ήδη κλειστοί από την πρώτη στιγμή της καραντίνας.

Το προσκύνημα εξυπηρετείται από προσωπικό το οποίο είναι αρνητικό με πολλαπλά συνεχόμενα Ράπιντ τεστ, από τους ειδικούς του Νοσοκομείου Αιγινης. Ιερές Ακολουθίες, παρακλησεις κ Θειες Λειτουργιες δεν γίνονται από την ημέρα της καραντίνας έως το πέρας αυτής.

Με την βοήθεια και την προστασία του Αγίου μας Νεκτάριου, συντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας! Εκφράζουμε την άπειρη ευγνωμοσύνη μας σε όλους εσάς που προσεύχεστε για την γρήγορη ανάρρωση μας.

Η Παναγία μας να σας χαριτώνει και να σας έχει υπό την προστασία της!

Με πολλή αγάπη Χριστού και σεβασμό

Τιμοθέη μοναχή και αί συν εμοί αδελφαί!»

«Απαγόρευση για 15 μέρες»

Η Πολιτική Προστασία ανέφερε ότι απαγορεύεται πλέον για 15 μέρες το προσκύνημα σε ανακοίνωσή της:

«Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια έκτακτου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στις 12/08/2021 και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου-Αγίας Τριάδος Αιγίνης της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης-Ερμιονίδος και Τροιζηνίας στην Αίγινα, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19, αποφασίζεται:

Η υγειονομική απομόνωση του προσωπικού (μοναχές, βοηθητικό προσωπικό) της εν λόγω Ιεράς Μονής, καθώς και η απαγόρευση εισόδου προσκυνητών και επισκεπτών, για το χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από 13.08.2021 και ώρα 06.00 έως 28.08.2021 και ώρα 06.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης της διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, και ειδικότερα, για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19»