• 1 Μαρτίου, 2021

Ιδρύθηκε Επιτροπή Κυπριακής-Ελληνικής Φιλίας και συμπαράστασης στην Κύπρο- Ποιοι μετέχουν

 Ιδρύθηκε Επιτροπή Κυπριακής-Ελληνικής Φιλίας και συμπαράστασης στην Κύπρο- Ποιοι μετέχουν

Συμπληρώθηκαν ήδη 60 χρόνια από την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όλα αυτά τα χρόνια με αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε την πορεία της και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει για την επιβίωση της, ιδιαίτερα μετά την τουρκική εισβολή του 1974.


Η πρωτοβουλία μας για την Κύπρο έχει ως στόχο με πατριωτισμό και υπευθυνότητα να συμβάλουμε σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, στην απελευθέρωσή των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της και στην επανένωση του νησιού, να απαλλάξουμε τους Τουρκοκύπριους από την μπότα του κατακτητή, ενισχύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία σε διεθνές επίπεδο.
Πιστεύουμε ότι η σύσταση της Επιτροπής Ελληνοκυπριακής Φιλίας και Συμπαράστασης προς την Κύπρο είναι αναγκαία σήμερα όσο ποτέ άλλοτε. Σε καιρούς δύσκολους για τον ελληνισμό, τη στιγμή που η Τουρκία μεθοδεύει την αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα και την απομόνωσή της, τη στιγμή που επιδιώκει την περαιτέρω υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξακολουθώντας να κατέχει μεγάλο ποσοστό του εδάφους της και να επικαλείται ανύπαρκτα δικαιώματα στις θάλασσες της, η Ελληνική κοινωνία πρέπει να αντιδράσει. Να σταθεί αρωγός στο πλευρό της Κύπρου παρέχοντας την απαιτούμενη υποστήριξη, αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ειρήνη και ασφάλειας στην περιοχή από εκείνους που επιδιώκουν την συνεχή συρρίκνωση του ελληνισμού και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων, Αρμένιων, Λατίνων και Μαρωνιτών.
Καλούμε κάθε πολίτη στην Ελλάδα και στην Κύπρο, να συμμετάσχει στην πρωτοβουλία μας, να συνδράμει τις προσπάθειες μας που στοχεύουν στην ενδυνάμωση της φιλίας, της συνεργασίας, της καλύτερης επικοινωνίας και του συντονισμού μεταξύ των δύο κρατών και των δύο λαών. Στην γνώση και κατανόηση της ιστορίας κάθε πλευράς και των κοινών συμφερόντων τους.
Να συνδράμει και να συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα που βιώνουμε σήμερα, διεκδικώντας το αυτονόητο: Την επίλυση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων των ΗΕ και των αρχών της ΕΕ. Την κατάργηση του αναχρονιστικού καθεστώτος των εγγυήσεων και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής. Τον πλήρη σεβασμό στις δημοκρατικές αρχές και στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων. Μόνο τότε θα επέλθει μόνιμη ειρήνη, αληθινή συμφιλίωση και επούλωση των πληγών που χαίνουν ακόμα.

ΥΓ
Η Επιτροπή είναι ανοικτή στον κάθε πολίτη που θέλει να δυναμώσει την φιλία των δύο κρατών και λαών. Που θέλει να στηρίξει την Κύπρο. Η Επιτροπή επιδιώκει την δημοκρατική σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς.

Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με την Επιτροπή, μπορεί να το κάνει στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ekefsk@gmail.com ή στα τηλέφωνα: Πέτρος Μαυροειδής, πρέσβης ε.τ. τηλ 6908368740, Διονύσης Παντής, Δικηγόρος τηλ 6972321585 & 21 3045 5530, και Κα Ελένη Χρυσοστομίδου, Δικηγόρο, τηλ 99673632 και 99628389 (Κύπρο), στις ώρες 17.00 – 20.00 .
Στην Επιτροπή συμμετέχουν :
Ανεμάς Κώστας, Αρχιτέκτονας, πρ. Πρόεδρος Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Κυπριακού Αγώνα,
Βέης Γεώργιος, Πρέσβης ε.τ., λογοτέχνης,
Γεωργής Γεώργιος, πρ. Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα,
Γιαντζής Δημήτριος, Αντιστράτηγος ε.α.,
Γουλιάμος Κώστας, Πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας,