Η Βρετανία στέλνει τεθωρακισμένα και drones στην Ουκρανία

 Η Βρετανία στέλνει τεθωρακισμένα και drones στην Ουκρανία

Νέο πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού θα αποστείλει το Λονδίνο στο Κίεβο ενώ συμπληρώνουμε δύο μήνες στα πεδία των μαχών από τη ρωσική εισβολή.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία θα προμηθεύσει επιπλέον οπλισμό για να στηρίξει την άμυνα της Ουκρανίας έναντι της ρωσικής εισβολής.

«Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Βρετανία παρέχει επιπλέον αμυντική στρατιωτική βοήθεια, μεταξύ άλλων τεθωρακισμένα οχήματα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αντιαρματικά όπλα», αναφέρθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών, το περιεχόμενο της οποίας έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Τζόνσον.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ανακοινώσει ότι θα στείλει άλλα 800 εκατ. δολάρια σε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Αυτό το πακέτο όπλων των 800 εκατ. δολαρίων ανεβάζει σε 3,4 δισ. δολάρια το ποσό της αμερικανικής συνδρομής από τότε που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, δηλαδή τις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: BBC

Βαγγέλης Μαρινάκης