• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Η Τζόαν Κόλινς τα βάζει με τη βρετανική κυβέρνηση – Την κατηγορεί για “ηλικιακό ρατσισμό”

 Η Τζόαν Κόλινς τα βάζει με τη βρετανική κυβέρνηση – Την κατηγορεί για “ηλικιακό ρατσισμό”

Η Τζόαν Κόλινς δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με τη μεταχείριση που έχουν οι πολίτες άνω των 70 χρόνων στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.

Η 86χρονη ηθοποιός κατηγόρησε την κυβέρνηση της χώρας της σε άρθρο στο περιοδικό «The Spectator», στο οποίο επικρίνει τους κυβερνώντες επειδή εντάσσουν στην ίδια ομάδα όλα τα άτομα άνω των 70 χρόνων, λόγω του ό,τι διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές από τον νέο κοροναϊό.

Η Τζόαν Κόλινς στηλιτεύει την κυβέρνηση επειδή χρησιμοποιεί μια σειρά από «φρικτές» εκφράσεις για να ορίσει την ηλικιακή της ομάδα, όπως η αναφορά «εβδομηντάρηδες και άνω» για τους ενήλικες άνω των 70 χρόνων και ο όρος «ευάλωτη» κοινωνική ομάδα, παρά το γεγονός ότι πολλοί, όπως η ίδια δεν έχουν θέματα «υγείας».

Αλλά το πιο επιζήμιο ήταν η ενίσχυση της υπάρχουσας πεποίθησης στο ευρύ κοινό (και στους υποψήφιους εργοδότες) ότι οι ηλικιωμένοι πρέπει να κρατηθούν μακριά απ’ όλους» γράφει η ηθοποιός σε ένα απόσπασμα από το άρθρο της στο πιο πρόσφατο τεύχος του περιοδικού.

Η Τζόαν Κόλινς αποκάλυψε ότι βίωσε τον «ηλικιακό ρατσισμό» από πρώτο χέρι όταν πληροφορήθηκε από τον οικοδεσπότη του «Good Morning Britain», Πιρς Μόργκαν, ότι θα έπρεπε να ακυρώσουν το προγραμματισμένο δείπνο τους επειδή «δεν ήθελε να είναι υπεύθυνος» για τον «πρόωρο θάνατό» της.