Η τραγωδία της αυτοψίας: Ακατάλληλα δύο στα τρία σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη

 Η τραγωδία της αυτοψίας: Ακατάλληλα δύο στα τρία σπίτια από τη μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη

Οι πρώτες αυτοψίες στην Πεντέλη μετά τη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε τα πάντα στο πέρασμά της, έρχονται να αποδείξουν ότι κακώς η κυβέρνηση… πανηγύριζε για τις “περιορισμένες”, όπως υποστήριζε, ζημιές στις κατοικίες της περιοχής.

Αυτό, διότι χθες, Πέμπτη, βγήκαν τα πρώτα στοιχεία από τις αυτοψίες. Τι δείχνουν αυτά; Ότι 84 από τις 121 κατοικίες είναι προσωρινά ακατάλληλες ή επικίνδυνες.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί συνολικά 155 κτίρια. Από αυτά, 121 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 37 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 45 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 39 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

Ελέγχθηκαν 24 αποθήκες εκ των οποίων 3 κρίθηκαν κατάλληλες, 9προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 12 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

Πέντε Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση (χρήζει επισκευών).

Χρήστος Σταθόπουλος