• 22 Σεπτεμβρίου, 2020

Η Τουρκία δεν θέλει αλλά σύρεται σε σύγκρουση – Το “νέο” αφήγημα του τουρκικού Τύπου

 Η Τουρκία δεν θέλει αλλά σύρεται σε σύγκρουση – Το “νέο” αφήγημα του τουρκικού Τύπου

«Η Τουρκία κινδυνεύει να τραβηχτεί σε μία σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο ενάντια στις προθέσεις της». Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου για την κατάσταση στην αν. Μεσόγειο, επιχειρώντας προφανώς να… αντιστρέψει την πραγματικότητα.

Το πρακτορείο Anadolu, ισχυρίζεται μάλιστα ότι «τρίτες χώρες σέρνουν την Τουρκία σε πράξεις που δεν θέλει»… «Ο αγωγός EastMed έχει μετατραπεί σε στρατιωτική συμμαχία κατά της Τουρκίας», γράφει ο Mehmet A. Kanci αρθρογράφος της κρατικής υπηρεσίας ειδήσεων στην Άγκυρα.

«Τα σχέδια των Ελλήνων ηγετών για εκμετάλλευση του φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου έχουν οδηγήσει την Τουρκία, η οποία αποκλείεται αδίκως από την εξίσωση, σε πράξεις που δεν θέλει».

Και κάπου εκεί η κατάσταση ξεφεύγει και από αστεία γίνεται γελοία, «στην αντιπαράθεση έχει δοθεί στρατιωτική διάσταση μετά την απόφαση της Αθήνας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία, μια συμφωνία που χρηματοδοτείται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία ως μέρος μιας ευρύτερης συμμαχίας εναντίον της Άγκυρας» και πως είναι αυτό εφικτό; Μέσω ευρωπαϊκών ομολόγων προφανώς (;)!

«Η Ελλάδα πούλησε ομόλογα αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,9 δισεκατομμύρια δολάρια) στις διεθνείς αγορές στις 2 Σεπτεμβρίου, χωρίς να περιμένει την τελική συνάντηση με τον Μακρόν για την υπογραφή της συμφωνίας. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψουμε τις διευθύνσεις των αγοραστών αυτών των ομολόγων, δεδομένου ότι τα προγράμματα εξοπλισμού της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου χρηματοδοτούνται έμμεσα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία. Τα Ηνωμένα Έθνη σιωπούν μπροστά σε αυτή την επιθετική συμμαχία, με την Αθήνα να απορρίπτει χωρίς κανέναν λόγο τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να ξεκινήσει διάλογο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», έτσι ενημερώνεται ο τουρκικός λαός για την κατάσταση.

Πηγή: Anadolu