• 4 Αυγούστου, 2021

Η σύντομη απουσία συνεργάτη του πρωθυπουργού και ο ανασχηματισμός…

 Η σύντομη απουσία συνεργάτη του πρωθυπουργού και ο ανασχηματισμός…

To Backstage πληροφορείται (αν)αρμοδίως πως υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές που είτε αγωνιούν, είτε ράβουν κοστούμια, καλό θα ήταν να ανακρούσουν πρύμναν και να κάνουν υπομονή. Ο ανασχηματισμός μπορεί να κυοφορείται, η επιλογή της χρονικής στιγμής, ωστόσο, μάλλον καθυστερεί. Όχι πολύ αλλά καθυστερεί.

Μαθαίνουμε, λοιπόν, πως μπορεί ο πρωθυπουργός να εξέδωσε “απαγορευτικό” για διακοπές κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως τα κυβερνητικά στελέχη δεν δικαιούνται ως άνθρωποι μερικές ημέρες ξεκούρασης.

Εκείνο που ενδιαφέρει περισσότερο είναι να λειτουργούν σωστά και με πληρότητα οι “βάρδιες” του επιτελικού κέντρου στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού από εκεί εκκινούν οι σοβαρότερες αποφάσεις που υλοποιούνται στα υπουργεία. Ο ανασχηματισμός, λοιπόν, σχετίζεται άμεσα με τον σχεδιασμό που θα εκπονηθεί στο ευρύτερο περιβάλλον του πρωθυπουργού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, λοιπόν, πως το επόμενο διάστημα και για μερικές ημέρες θα απουσιάσει για σύντομη ξεκούραση βασικός συνεργάτης του πρωθυπουργού με μεγάλο ειδικό πολιτικό βάρος στις αποφάσεις. “Ανασχηματισμός χωρίς αυτόν, δεν γίνεται”, μου έλεγε υπερδραστήριος βουλευτής που πηγαινοέρχεται στο Μαξίμου.

Ο εν λόγω συνεργάτης έχει λάβει εντολή να είναι πάλι στο γραφείο του μέχρι τις 10-12 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει πως όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να αναμένονται κατά το δεύτερο 15νθήμερο του μηνός. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι, όπως είπαμε, κλειδί, δεδομένου ότι κρατά τις επαφές με αρκετούς βουλευτές και ο λόγος του μετράει.

Φυσικά, ακόμα κι αν ο ανασχηματισμός αποφασιστεί εντός Ιουλίου, δεν αποκλείεται να μετατεθεί χρονικά για τα τέλη Αυγούστου, καθώς η χαλαρότητα του θέρους θα εξαφάνιζε επικοινωνιακά μια τέτοια κίνηση. Η γενική κατεύθυνση, άλλωστε, προς βουλευτές και λοιπά στελέχη είναι να βρίσκονται στις θέσεις τους μετά τον 15Αύγουστο.